Nylig innhold av steinmb

  1. steinmb

    Røykøl?

    Har du ikke mulighet for en lager. Her er en hvetevariant der du kan f.eks bruke en WLP380
  2. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Har aldri tenkt på det i det hele tatt faktisk. Må være dybden på stemplet når den er trukket helt ut som gjør det for deg. Siden man ikke skal trykke troppen helt ned så er den kanskje justert av Dr. Bjørklund annerledes? 44mm faller rett inn, ref. bilder.
  3. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Litt mere spesifikkt: https://www.bryggselv.no/naturkork/400200/naturkork-%c3%b8l-44x25-5mm-100-stk https://www.bryggselv.no/naturkork/400197/metallgitter-%c3%b8l-100stk https://www.bryggselv.no/naturkork/101975/h%c3%a5ndkorker-til-naturkork-larix...
  4. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Ikke nødvendig med champis korker. Du setter korken 1/3 ned i flasken med en vanlig biilig vintroppedings, setter buret på, press sammen med en vanlig øl troppe maskin og sikre buret. Mao. du tar det i to trinn.
  5. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Det blir sanitert i star/clan-san. Kan ikke tenke meg at de snurrer. Kanskje personer som har brukt tropper med feil dimensjon. Forresten så trenger man ikke korketrekker på disse. Du åpner de på "vanlig" måte. Ønsker man å bruke korketrekker er bur ikke nødvendig. Da dytter du bare troppen helt...
  6. steinmb

    Aroma/smak forsvinner i surøl

    Har du vurdert at du rett og slett brukte litt for lite frukt?
  7. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

  8. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Har brukt Safcider og på de riktig gamle batchene (+1000 dager), som kan ha en helt nede på PH 3.05-3.15, har jeg og laget en laget en liten starter som jeg et i noen dager kjørte gjennom tilvenning til surt miljø. DME + billig drittsurøl fra super'n. Ref...
  9. steinmb

    Flaskekarbonering av lambic

    Surøl jeg flasker som er langt over et år tilsetter jeg gjær på. Når jeg har brukt såpass lang tid på en øl safer jeg når det gjelder karbonering. Ønsker høy og stabil karbonering. Naturkork med bur. Flaskemodner liggende i noen mnd. før de rettes opp og settes kjølig. Bruker Co2 for å flytte så...
  10. steinmb

    Ettergjæring med Brett på flasker (WLP 650)

    Kan du forklare litt nærmere hvorfor du ønsker å gjære på flaske? Høres noe skummelit ut spør du meg... Har laget noen brett saison-varianter. Bruker ca. 6mnd før jeg flasker de. Da er de stabile og fått utviklet småpen brettkarakter. Har hatt de stående over 3 år uten endring i karbonering.
  11. steinmb

    Aga Humlepung (cider)

    @MortenSickel Så hvordan ble den?
  12. steinmb

    Webinar: Planter i øl, fra vikingtid til i dag

    Kan fortelle deg hva som var for mye i alle fall :) 6g to år gammle tørkete blader på 15L (kokevolum) kokt i 60 min. ble alt for mye etter min smak. Var mitt første forsøk med pors for 6år, bare gjettet etter å prøvd å lage te av pors for å finne ut hvor sterkt smaken var av disse tørkete...
  13. steinmb

    Webinar: Planter i øl, fra vikingtid til i dag

    Har og brukt tørket porsblader. Fungerte helt fint. Enda bra futt i dem. Pass på doseringen.
  14. steinmb

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Da er det bare å vente på ferdig øl og tidlige vårdager. WLP029 +18t
  15. steinmb

    Krydder, urter og andre tilsetninger i Saison

    Har brygget noen Dupont kloner. Har konkludert at dette klarer man ikke å duplisere. Malt, humle og gjær er ikke akkurat noen hemmlighet ,men å brygge samme resultat er utrolig vanskelig. De fleste bryggerier de siste 20år har prøvd og feilet så ikke et stort nederlag :) Har flere ganger ment...
Topp