Nylig innhold av Svein Jacob Salhus

  1. S

    Erfaring med Speidel Braumeister 10 liter?

    Hei! Jeg investerte i 10 literen sommer og har brygget fem brygg på den. Det første var et sett fra Petit - Oregonian som fulgte med. Den bryggingen endte med noe som ikke minnet om det det skulle være. Og og Fg stemte, men humlen må ha vært både feil og gammel. Deretter har jeg laget dark mild...
  2. S

    Erfaring med Speidel Braumeister 10 liter?

    Takk for svar!! Planlegger å skylle ut også etter første basisbatch, men oppbevare denne mesken og tilsetter denne (kanskje et par liter) først når alt skal kokes. Skal gi beskjed om resultat - brygger om noen uker. Alt det beste! sveinj
  3. S

    Erfaring med Speidel Braumeister 10 liter?

    Hm... Har kjøpt 10 liter Speidel og laget en IPA - fikk ca 9 liter og OG 1.061 (perfekt). MEN; Nå skal jeg i gang med noe Barlywine. Da blir det for mye malt i røret, hva gjør dere andre som har Speidel? Deler dere hele mesken, vann og korn, i to, eller lar dere hele væskemengden gå gjennom to...
  4. S

    Karbonering av cider, gr sukker per liter

    Jeg endte opp med 7 gram. I mitt tilfelle var nok dette for lavt for det er lite spenst iden - litt co2, men altfor lite. Likevel er den veldig god☺️
  5. S

    Speidel

    Hei - er den solgt? Har du kjøler til den? sveinj
  6. S

    Karbonering av cider, gr sukker per liter

    Den ene er på ca 6,5 % og den andre 7,5% - så gjæren skulle holde. Men det er likevel underlig at 6 gram bare gir ubetydelig kullsyre. Det bør vel være nok gjær igjen?
  7. S

    Karbonering av cider, gr sukker per liter

    Jeg har laget to batcer med cider, begge gjæret helt ut. Så karbonerte den på små ølflasker med ca 6 gram sukker pr. liter. Dette var tydeligvis for lite, for det er ubetydelig kullsyre i drikken. Det er mer en eplevin. Jeg skal sette vil sannsynligvis tømme flaskene tilbake i flaskebøtten og...
  8. S

    beersmith for i-pad og iphone

    Takker så mye for raskt svar! sveinj
  9. S

    beersmith for i-pad og iphone

    Dette er meget mulig et dumt spørsmål - unnskyld i så fall. Jeg har alltid tidligere beregnet manuelt bryggene mine, men tenker nå å prøve beersmith på I-padden min. Har noen erfaringer - er alle beregningsmulighetene også på appen? sveinj
  10. S

    Aromahumle - dosering

    Hei! Frisker opp gamle bryggekunster som er litt rustne. Trneger litt hjelp! Skal brygge et øl basert på Gahr sin oppskrift til Magnus Barfot - filmølet. Kommer til å justere det fra 4,7 % til ca 6%. Jeg tenker da å justere bitterhumlen litt opp, men er usikker på hva jeg gjør med aromahumlen...
Tilbake
Topp