Nylig innhold av TBK

 1. T

  Refractometer vs Hydrometer

  På brygget jeg satt i dag hadde jeg OG på 1.036 så om det gjærer ned til 1.000 (Med Amigase)så skal det bli 4,6 prosent. Har ikke fått googlet dette med omregning enda, var ikke klar over at det måtte gjøres. o_O
 2. T

  Refractometer vs Hydrometer

  Nei med FG måling blir det samme "styret" Men ved og måling underveis som ved rett før koking og underveis for å ha kontroll er det mye enklere med refraktometeret. Men det vil jo egentlig si at jeg kan fortsette med det, og heller bruke hydrometer ved Fg måling. Tapper alltid fra kranen under...
 3. T

  Refractometer vs Hydrometer

  Ja har alltid stolt på hydrometeret, men er så enklere med hydrometer. Men viste ikke at jeg måtte korrigere for alkoholinnholdet på refraktometeret, få sjekke det ut litt. Takker for tips på det.
 4. T

  Refractometer vs Hydrometer

  Heisan Jeg har 2stk Refractometere, og 2st hydrometere. Med Refractometer så måler jeg FG til 1.020 mens med hydrometer måler jeg 1.010. Når jeg måler OG viser de det samme. Dette syntes jeg er merkelig. Alle måle apparater er kjøpt hos Vestbrygg i Bergen. Så er i villrede på hva som er riktig...
 5. T

  Beer monitor - raspberry pi - kegtron, plaato

  Har akkurat bygget meg en slik med esp32 og hx711 med 4 vekceller på 50kg. Erfaring sier at vekten ikke blir 100% når vekten står på vekt cellene over tid. Men her er i hvertfall resultatet. https://streamable.com/k9p2c4.
 6. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Ok, takker. Mangler sikkert et display da vil jeg tro. Men finner ikke noe info på dette på nett. Så finner ikke ut hvordan det skal fungere eller hva som eventuelt mangler for å få det til å fungere.
 7. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Noen som har noen formening om hva dette er for noe? Øl linjen var koblet igjennom denne før det gikk til en Cellarbuoy.
 8. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Hvordan gjør du dette i praksis? Jag har 2 hull med pumpen. I det ene går det rør ned i som ser ut til å være festet på selve pumpe huset kanskje? I det andre huller er det ikke noe rør.
 9. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Spørs om jeg gidder å stresse med den. Den fungerte i hvertfall det var jo bra. Hva kan jeg få for noe sånt om jeg selger den?
 10. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Ja ser den, kan ikke se at det er noe sånt på denne heller. Så blir sikkert stress og få det ut av igjen.
 11. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Så kan ha i vann og is da så lenge den ikke skal brukes mer en en kveld. Altså ikke fast innstallasjon? Kommer et rør opp fra midten som da sikkert er til fast innstallasjon av vann?
 12. T

  Ølkjøler HI Cool 10 EF INTEGRAL

  Heisen. Her fått tak i en gammel kjøler. Men har null peiling på hvordan den skal fungere. Her forstått at rørene på toppen er hvor ølet skal gå igjennom for å bli kjølt ned. Men skal det være vann i denne eller det "Luft" kjøling ? Tør ikke helt å teste den før jeg vet litt mer.
 13. T

  Gjærstarter problemer

  Nei jeg er ikke sikker på dette, men det hadde en del å si i følge han. Men ja hadde vært interresant å teste på forskjellige temperaturer om hv a FG går ned til.
 14. T

  Gjærstarter problemer

  Bare for å oppdatere her litt. Gått igjennom hele prosessen med gjærsterter og byggeprosessen. Snakket med en kar som hadde bra peiling på gjærstartere. Feilen jeg har gjort her er at jeg har mesket på for høy temperatur. Ting har gått litt på "rutine" så har jeg brukt feil temperatur på...
 15. T

  Gjærstarter problemer

  Skal ikke påstå at det er ferdig utgjæret. Men stått i rett over 2 uker. Og vanligvis med 001 gjæren så er det mer eller mindre ferdig utgjæret når det roer seg og alt legger seg fint på bunnen. Etter ca 1 uke.
Topp