Hei! Liker ordspillet med at jeg enda holder "koken"! Trodde først det var pga sikringen, men ser at jeg kjørte den på en 16 ampère og hadde samme problem. Jeg lurer litt på om det ikke var fordi at den ikke sto i vater (den sto på en myk stol). Kan være jeg bare rolser nå, men enden på visa...
Takk for kjempesvar! Dette flaskekarboneres og stikkes om til et annet kar før flasking ja :) Du foreslår å tilsette aromaen før karboneringslaken? Hvordan da tenker du?
Det står ja, men spennet er ganske stort! Så var mer om noen har tilsatt noe lignende før :)
Vi bruker hele tonkabønner som skal raspes / knuses og trekkes i sprit før det tilsettes, da dette allerede er innkjøpt :D
Jeg tar denne opp igjen:
Vi har bestemt oss for å bruke karamellessens fra Amundsen, kombinert med tonkabønnene: https://www.hopstore.no/products/caramel-aroma-15ml
Vi brygger 25 liters batcher, og pleier å ende opp med cirka 21,5 liter øl på flaskene. Vi sikter oss inn på 10% på ølet. Hvor...
Følger opp denne her. Hvis vi går for å tilsette dadler, ville du laget sirup som over her, eller ville det holdt å trekke dadler i litt sprit og hive i etter stormgjæring?
Jeg skal brygge en stout neste helg, der jeg ønsker å tilsette tonka og karamell. Angående karamellen, vil jeg kunne få et tydelig preg om jeg lager karamell selv, og tilsetter etter stormgjæring? Eller er ekstrakt the way to go?
Jeg spurte bryggeriet om mengden, de brukte 200-250 gram per liter. Det smakte som noe man kunne hatt til kjøttkakene!
Muligens jeg får vurdere egen gjær til karbonering, et litt nervøs for om det er noe igjen etter at gjæren har forsynt seg av rødbeten
Jeg og dama var på Bergen Ølfestival, og vi fikk øynene opp for et merkelig øl, men som begge ble hodestups forelsket i: Rødbet surøl fra Tøftebrygg! Vi innså at vi måtte bare prøve å gjøre det samme.
Vi har nå gjort ting jeg ikke kan! Enkel maltbase tilsatt Philly Sour gjær, og i dag ble det...
Den har en funky smak fra bringebær, samt fått en behagelig sødme fra lakrisen. Kjenner gjerne ikke det salte preget som jeg nevnte lenger, men lakrisen er der tydelig. Brukt Maris Otter som basemalt
Jeg synes iallefall at det minner om salt lakris, ikke at man nødvendigvis kjenner selve saltet, men syns det minner mer om den salte enn den søte varianten, noe jeg ble glad over iallefall! Tenkte å smake igjen i kveld, kan komme med en oppdatert smaksprofil da
Hei, ja den er smakt på. Kjenner en syrlighet og "tartness" fra bringebær, samt behagelig salt lakris i ettersmak. Spent på hvordan den blir med lengre lagring
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.