Nylig innhold av Thomor

  1. T

    Forumet er oppdatert

    Det ser ut som om jeg har mistet tilgang til medlemsområdet "Det lille ekstra"...jeg hadde tilgang før. Kan ikke si sikkert at det skjedde i forbindelse med omleggingen her, men det var først nå jeg la merke til det..
  2. T

    BIAB - "skylle" mesken gjennom maltpose - noe poeng?

    Takk for tips! Leste tråden, og oppsettet ditt er nok litt mer avansert og forseggjort enn der vi er, men mye gode tips der  :) Jeg så vel egentlig for meg først å overføre mesken fra kjele over i et gjæringskar og derfra rense gjennom maltposen. Dette for å "frigjøre" kjelen slik at vi litt...
  3. T

    BIAB - "skylle" mesken gjennom maltpose - noe poeng?

    Mine 3 første BIAB-brygg har vært plaget av mye grums (trub?) og at vi ender opp med å "tape" mye øl pga dette. Bruker ikke klarningsmiddel, men kjøling etter kok er relativt effektiv (15-20 min) - og vi har latt vørteren stå 30 min før overføring til gjæringskar. Effektiviteten frem til etter...
  4. T

    3 glass med gjær i stedet for 2 -vil det hjelpe?

    Tar med meg det og skal planlegge starter etter neste brygg, ja, men neste brygg er rett etter jobb hos en kamerat (som er enda ferskere enn meg), og jeg har ikke så lyst til å ta med meg starteren på jobb.
  5. T

    3 glass med gjær i stedet for 2 -vil det hjelpe?

    Takk! Er det noe risiko ved å tilsette for mye gjær? (Om jeg f.eks. tilsetter 5 rør bare for å være sikker? :-) Og ja, skal prøve meg på starter etterhvert. :-)
  6. T

    3 glass med gjær i stedet for 2 -vil det hjelpe?

    Jeg er en fersking med et par batcher bak meg og lurer på følgende: Når jeg har kjøpt all-grain oppskrifter fra Bryggselv har jeg fått med 2 glass med gjær. DIsse har jeg ristet og plumpet rett oppi vørteren og satt til gjæring, med et helt streit resultat (litt høyere FG enn target men ikke...
Tilbake
Topp