Nylig innhold av toresuul

  1. toresuul

    Hjelp... BB30 "gamm" - nekter å varme

    ok - da får jeg skru opp å sjekke mao :-) takk !
  2. toresuul

    Hjelp... BB30 "gamm" - nekter å varme

    ok - takk for svar :-)
  3. toresuul

    Hjelp... BB30 "gamm" - nekter å varme

    Nei - elementet HOLDER på varmen - men nekter å øke liksom
  4. toresuul

    Hjelp... BB30 "gamm" - nekter å varme

    Hei ! Har en vanlig BB30 som er 6 år. Noen mnd siden siste brygging. Idag nekter den å starte "Heating" - blir konstant stående på "keep warm" - noen som har ideer ? har slått av/på - fylt i nytt kaldt vann, byttet til annen stikkkontakt etc... hører at termostaten klikker når jeg vrir på den -...
  5. toresuul

    Vis oss ditt Bryggeri/Bryggerom

    Hei - hvor kommer den vaskekummen fra ? Skal lage bryggerom - men sliter med å finne egnet "stor" vask uten at det er typen HELT ny fra Storkjøkkenløsninger etc ...
  6. toresuul

    Kvalitetssikring av karbonering på fat

    Har ett kjøleskap "på vei inn" - hva oppnår jeg egentlig med lavere temp ? (ut over at man da trenger mindre trykk kanskje - og forbruker mindre C02 ? )
  7. toresuul

    Kvalitetssikring av karbonering på fat

    Hepp! Har en juleaktig sak (ja jeg vet det er litt seint :) ) , som jeg skal ha over på fat (første gang). 19 liter nytt Cornelius - vasket og desinfinsert etter alle kunstens regler... Oppskriften sier 2 - 2.5 Co2 volume. Jeg har en kjeller som delvis egner seg så setter fatet der. Holder 10...
  8. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    Ja var vel det jeg kanskje tenkte - greit å få det litt verifisert. Da unngår jeg å rote i dunken å risikere noe mer - og måler derfor INGENTING før etter ca. 10-14 dager mao :-)
  9. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    ikke tappekran nei - men får desinfisere ei ause å ta en prøve fra bøtta. Men seriøst FERDIG på mindre enn 2 døgn ? Nå er jeg fersk da - men trodde ikke det var mulig . Har brygget en god del ekstraktbrygg med gjæring og temp rundt det samme og disse har stort sett stått minimum 10 dager Men...
  10. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    Fortsatt takk for innspill - MEN skeptisk - NULL rørelse i gjærlåsen etter at jeg tok en dobbeltsjekk på lokket igår ettermiddag....... Temp i rommet og på bøtta (ligger en målepenn på lokket) er 18.5-20.5 som er iht til "boka"....
  11. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    Ad: sirkulering, anbefalt av butikken (og han som har gjort dette på BB30 selv) - har samtidig lest MYE om sirkulering etc her på forumet. Kunne sikkert heller sirkulert under mesking kanskje ? og dermed spart det steget/1 time med jobb. Men er HELT ny på dette så valgt å følge anbefalingen :-)
  12. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    1. Kanskje tørrhumle med "noget" rett i bøtta ? Det med styrken er jeg klar over så lenge det gjærer dit det da skal også. Skal ta en runde på bøtta :-) takker !
  13. toresuul

    Synspunkter på "feil" med førstegangsbrygg

    Har nå hatt min første skikkelige brygging på en vanlig BB30. Standard oppsett med orginal pumpe. Holdt meg anbefalt oppskrift fra Midtbrygg (ferdig sett) - kort fortalt slik: Mesking i 1 time på 65-69 grader, sirkulering i 60 min på ca. 78 grader, ble mer mer ca. 50 min da det rant litt over...
  14. toresuul

    Ølfestivalen Steinkjer 21.10 - hjemmbryggerkonkurranse

    Ølfestivalen i Stod/Steinkjer ble første gang arrangert i fjor. Tatt i betraktning første året ble dette en suksess med over 300 i publikum, og ca. 15 deltakere i hjemmebryggekonkurransen. Årets festival OG hjemmebryggekonkurranse er 21.oktober, nærmer informasjon kommer om ikke lenge. Se her ...
  15. toresuul

    Ølfestivalen Steinkjer - hjemmbryggerikonkurranse

    Konkurransen foregår med kåring av «beste øl» uavhengig av evnt. type. Ølene som deltar i konkurransen vil bli bedømt av Norbrygg-dommere, dels sertifiserte dommere og dels dommere som er under utdanning. Ølet bedømmes utfra øltypedefinisjonene til Norbrygg. Hovedutfordringen i konkurransen er...
Tilbake
Topp