Nylig innhold av TorsteinO

  1. TorsteinO

    Noen som kjenner til Hop extrakt?

    Det er vel bare en av de mest (aner)kjente dipa'ene internasjonalt...
  2. TorsteinO

    Lav Fg etter en ukes gjæring...??

    SG går veldig raskt ned til å begynne med, tviler på at det kommer til å synke noe særlig mer. Forøvrig kan det vel tyde på at termometeret ditt viser litt for høy temp, ikke mye lavere temp i mesken som skal til for å få lavere FG enn planlagt :)
  3. TorsteinO

    Spørsmål om stout, lagringstid osv

    Lagring bør være mye kjøligere enn det der, 7-8c
  4. TorsteinO

    Tilføre vann i gjæringsprosessen?

    Dats the spirit :)
  5. TorsteinO

    Tilføre vann i gjæringsprosessen?

    Et annet tips er at hvis du ikke justerte humlemengden til kok for det lavere volumet så vil det også bli en del bitrere enn planlagt i oppskriften
  6. TorsteinO

    Hvor lang tid tar det før en infeksjon blir tydelig?

    Kommer an på infeksjonen, både hva det er og hvor mye det er av de uønskede gjestene til å begynne med
  7. TorsteinO

    Oksidert øl før flasking?

    Karamellisering trenger ikke å komme av at maltekstrakt blir liggende på bunnen, det kan godt komme ved kraftig kok av vørter helt generelt. Googler du maillardreaksjon finner du ut mer :)
  8. TorsteinO

    Brannsikker løsning - gjæringsskap

    Noe av det fine med lyspærer er at de i tillegg til lav effekt er relativt følsomme for temperatur, så de går ganske kjapt hvis det blir for varmt av en eller annen grunn
  9. TorsteinO

    Rask og ufullstendig utgjæring?

    Gjæringsforløpet høres jo egentlig veldig typisk ut, at det aller meste er unnagjort i løpet av et par dager, og at det resten av tida stort sett ikke er mulig å merke at gjæren jobber (det gjør den), men prøv å heve temperaturen litt og gi den mer tid.
  10. TorsteinO

    Tilsetting av maltekstrakt til ploppende gjærdunk!

    Åja en ting til: ikke rist etter å ha tilsatt lme-blandinga, nå er det så sent i gjæringsforløpet at du ikke bør ha mer O2/luft oppi der, samtidig har du også så mye gjær nå etter stormgjæringa (hovedsaklig da gjæren formerer seg og bruker opp O2) at den nå bare får klare seg som best den kan så...
  11. TorsteinO

    Humle

    Den vanligste humla i norge er vel relativt lite egnet for øl, mener det er pga lav alfa
  12. TorsteinO

    Tilsetting av maltekstrakt til ploppende gjærdunk!

    Og ja, dette vil jo også endre smaken på flere måter, men sannsynligvis vil du ende opp nærmere enn om du ikke gjør noe :)
  13. TorsteinO

    Tilsetting av maltekstrakt til ploppende gjærdunk!

    Da vil du jo koke bort alkoholen som er i de 5 literne, men med nesten 50L og sannsynligvis rundt 4,5% vil det allikevel bare bety 0,45% "tapt" abv
  14. TorsteinO

    Tilsetting av maltekstrakt til ploppende gjærdunk!

    Det er null stress å tilsette lmx/dmx sent, nå etter stormgjæringa vil jo gjæren også ha formert seg kraftig i forhold til utgangspunktet, så tviler på at gjærmengden vil være noe problem. Tror det jeg ville ha gjort er å ta ut fex 5L av ølet, koke opp det med den ekstra humlen og la koke lenge...
  15. TorsteinO

    Mesketemp på 90 grader

    Ang dekoksjon - yep, er litt det jeg også tenker på... Men i mitt tilfelle så var det en mørk og litt krydra juleøl, så man skal nok ikke se bort fra at astringensen bare ble overdøvet
Tilbake
Topp