SG går veldig raskt ned til å begynne med, tviler på at det kommer til å synke noe særlig mer.
Forøvrig kan det vel tyde på at termometeret ditt viser litt for høy temp, ikke mye lavere temp i mesken som skal til for å få lavere FG enn planlagt :)
Karamellisering trenger ikke å komme av at maltekstrakt blir liggende på bunnen, det kan godt komme ved kraftig kok av vørter helt generelt. Googler du maillardreaksjon finner du ut mer :)
Noe av det fine med lyspærer er at de i tillegg til lav effekt er relativt følsomme for temperatur, så de går ganske kjapt hvis det blir for varmt av en eller annen grunn
Gjæringsforløpet høres jo egentlig veldig typisk ut, at det aller meste er unnagjort i løpet av et par dager, og at det resten av tida stort sett ikke er mulig å merke at gjæren jobber (det gjør den), men prøv å heve temperaturen litt og gi den mer tid.
Åja en ting til: ikke rist etter å ha tilsatt lme-blandinga, nå er det så sent i gjæringsforløpet at du ikke bør ha mer O2/luft oppi der, samtidig har du også så mye gjær nå etter stormgjæringa (hovedsaklig da gjæren formerer seg og bruker opp O2) at den nå bare får klare seg som best den kan så...
Det er null stress å tilsette lmx/dmx sent, nå etter stormgjæringa vil jo gjæren også ha formert seg kraftig i forhold til utgangspunktet, så tviler på at gjærmengden vil være noe problem. Tror det jeg ville ha gjort er å ta ut fex 5L av ølet, koke opp det med den ekstra humlen og la koke lenge...
Ang dekoksjon - yep, er litt det jeg også tenker på... Men i mitt tilfelle så var det en mørk og litt krydra juleøl, så man skal nok ikke se bort fra at astringensen bare ble overdøvet
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.