Trenger norsk humle

LarsUlv

Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge et øl med kun norske ingredienser.
Jeg har norsk malt, norsk gjær (kveik) og norsk vann.

Men jeg mangler norsk humle.
Da tenker jeg på en norsk humlesort, ikke en bare en humle som har vokst i Norge.

Er det noen vet hvor jeg kan få tak i det? Eller noen som har noe norsk humle?
Er ute etter humle til 25 liters batch.

Tenker jeg tar kontakt med Fletre Humlehage og hører om de har humle.

Legger ut forespørsel her også.
 
Har noe humle fra heimgården i Trøndelag. Har ikke sjekka hvilken sort det er, men den har i alle fall vært der lenge. Grønn, frossen. Halvparten burde være rikelig til 25 liter.
 
Arne hadde ikke Norsk humle, han foreslo Nibio.
Men en humle fra Trøndelag som har "vært der lenge" høres perfekt ut i et slikt øl.
Sender deg en pm @Oberstbräu
 
Arne hadde ikke Norsk humle, han foreslo Nibio.
Men en humle fra Trøndelag som har "vært der lenge" høres perfekt ut i et slikt øl.
Sender deg en pm @Oberstbräu
Kanskje litt på siden av det du er ute etter, men et gammelt alternativ til humle omtales på rolv.no: "Etter at humle ble innført som ølkrydder i England, ble drikker som ble krydret på gammeldags vis med reinfann (Tanacetum vulgare) og korsknapp (Glechoma hederacea) kalt ale, mens det som ble brygget med humle ble kalt beer, etter det tyske navnet bier." Reinfann er også antiseptisk i likhet med humle og gir en bitter krydderaktig smak. Korsknapp gir også en bitter smak.
 
Sist redigert:
Kanskje litt på siden av det du er ute etter, men et gammelt alternativ til humle omtales på rolv.no: "Etter at humle ble innført som ølkrydder i England, ble drikker som ble krydret på gammeldags vis med reinfann (Tanacetum vulgare) og korsknapp (Glechoma hederacea) kalt ale, mens det som ble brygget med humle ble kalt beer, etter det tyske navnet bier." Reinfann er også antiseptisk i likhet med humle og gir en bitter krydderaktig smak. Korsknapp gir også en bitter smak.
Den posten du svarer på, er fra 2018:).

Ale var forøvrig det gamle navet på øl i England, ikke noe som først blei tatt i bruk etter at humla blei innført, som det kan virke som i den teksten du siterer. Og de brukte et ganske rikt utvalg av urter, ikke bare de der - og dessuten brygga de ale uten urter.
 
Tilbake
Topp