Oppskrifter Kinn Bryggeri

Takk, da blir mitt brygg slik som dette tenker jeg. Du skrev først Viking Cara 50, så skriver du Crystal 50. Har likt å bruke TF malt i denne. :)

Så, vi har brukt Thomas Fawcett Crystal 60, Castle Crystal, Viking 150, Viking 100 og nå Viking Cara 50 https://www.vikingmalt.com/wp-conte..._VM_BREWER’S-SPECIAL_CARAMEL_MALTS-ID-1027.pdf
Original oppskrift var kanskje Fawcett 60? Men det har endret over årene - litt pga av ka var mulig å få tak i og litt ka kunde vil ha. Vi har gått litt tilbake til den original oppskrift men med ny metoder.
 
Hei,

Eg er produksjonssjef på Kinn Bryggeri i Florø. Av og til få vi eposter om oppskrifter, så eg tenkt å sette oppe en tråd har hvis folk er interessert eller har spørsmåla rundt Kinn produkter.

Eg skal prøve å svare snart som mulig.

Takk,

Andrew Rathband
Prodution Manager,
Kinn Bryggeri

Oppdatert av moderator:
Oppskrifter som er lagt ut eller bekreftet av Andrew
Pryl - oppskrift
Svartekunst - oppskrift
Tomasmesse - oppskrift
Jeg er superinteressert i oppskriften på
Slåtteøl. Har brygget det noen ganger..,
 
Smakte akkurat på Sommarøl. Et lett humledrevet øl. Friskt og lettdrikkelig.
Vil gjerne ha oppskriften på det .
Vis vedlegget 73052
Hei,

Oppskriften er endret hver år - i år det var:
Sommarøl - 2025
OG 12,7 plato
FG 2 plato
10,8 EBC
36 IBU
5,7% ABV

Pils : 88,5%
Caramel 50 Viking: 3,8%
Dark Munich 25 ebc 7,7%

Start of boil
Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler.

Whirlpool
Cascade 1,25g per L
Simcoe 0,75 g per L

Dry hop
Krush 1,25 g per L
Cascade 0,75 g per L
Simcoe 0,75 g per L


Mash at 47-65-72,5-78C
London gjær.
Kjøle til 18c gjære 20c Tørrhumle etter primary gjæring i åpen gjæringskar. Tørrhumle for 4 dager før kjøling.
 
Slåtteøl
OG 13,5
FG 2,2 plato
12 EBC
25 IBU
6,05%

Pils : 89,1%
Wheat malt 10,6%
Black malt 0,3%

Start of boil
Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler. Skal bytte til en ny humle i 2026

Whirlpool
East Kent Goldings - 1,25g per L

Mash at 47-62-72,5-78C
Trappist - Westmalle
Kjøle til 20c gjære 24c .

Flaskekarboniert.
 
Hei,

Oppskriften er endret hver år - i år det var:
Sommarøl - 2025
OG 12,7 plato
FG 2 plato
10,8 EBC
36 IBU
5,7% ABV

Pils : 88,5%
Caramel 50 Viking: 3,8%
Dark Munich 25 ebc 7,7%

Start of boil
Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler.

Whirlpool
Cascade 1,25g per L
Simcoe 0,75 g per L

Dry hop
Krush 1,25 g per L
Cascade 0,75 g per L
Simcoe 0,75 g per L


Mash at 47-65-72,5-78C
London gjær.
Kjøle til 18c gjære 20c Tørrhumle etter primary gjæring i åpen gjæringskar. Tørrhumle for 4 dager før kjøling.
Supert !
Tusen takk.
 
Hei,

Oppskriften er endret hver år - i år det var:
Sommarøl - 2025
OG 12,7 plato
FG 2 plato
10,8 EBC
36 IBU
5,7% ABV

Pils : 88,5%
Caramel 50 Viking: 3,8%
Dark Munich 25 ebc 7,7%

Start of boil
Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler.

Whirlpool
Cascade 1,25g per L
Simcoe 0,75 g per L

Dry hop
Krush 1,25 g per L
Cascade 0,75 g per L
Simcoe 0,75 g per L


Mash at 47-65-72,5-78C
London gjær.
Kjøle til 18c gjære 20c Tørrhumle etter primary gjæring i åpen gjæringskar. Tørrhumle for 4 dager før kjøling.
Jeg likte den oppskrifta:). Litt beherska bruk av humle til tørrhumling, og en grist som balanserer vakkert mellom gammel og ny stil. Trur dette kanskje blir neste brygg. (Men jeg må brygge noe sterkt belgisk, også.)

Krush trur jeg at jeg erstatter med Strata, som jeg har en del av. Det er også ei "bredspektra" humle som jeg har gode erfaringer med. Og så er Cascade og Simcoe sjølsagt gamle favoritter. Det kan ikke bli galt.

Og så må jeg sjølsagt se og få handla inn en liten beholdning av originalen. Parallellsmaking er en veldig morsom sport. Flott at dere har vendt tilbake til ei åpen linje når det gjelder oppskrifter:). Da føler vi at dere er med på laget - og ikke har glemt røttene deres. Det er viktig, det!
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp