Det er mangt en bør sette seg inn i som nybegynner. Har funnet en særdeles interessant artikkel her på Forumet om mesking.
Jeg leser den slik at forfatteren/oversetteren (Eduard M) anbefaler 2-stegs-mesking med et trinn på 60 - 62 grader og et på 70 - 72 grader. Dette bl.a fordi det er lettere å holde kontroll på tiden enn temperaturen.
Jeg har så vidt kommet i gang med "all-grain"-brygging, og registrerer at dette med å oppnå ønsket temp i mesken kan være litt vanskelig. I alle fall når dreier seg om steg på 1 grad.
Jeg har derfor følgende spørsmål til dere kunnskapsrike og skrivekyndige medlemmer:
Hva slags erfaringer har dere, og hva vil dere anbefale?
Mesketanken min er godt isolert, så å holde tempen i 60 - 90 min virker ikke å være et problem. Kanskje det også blir lettere å få den rette tempen dersom jeg heller malten opp i i porsjoner og ikke alt på en gang?
Takknemlig for svar
Jeg leser den slik at forfatteren/oversetteren (Eduard M) anbefaler 2-stegs-mesking med et trinn på 60 - 62 grader og et på 70 - 72 grader. Dette bl.a fordi det er lettere å holde kontroll på tiden enn temperaturen.
Jeg har så vidt kommet i gang med "all-grain"-brygging, og registrerer at dette med å oppnå ønsket temp i mesken kan være litt vanskelig. I alle fall når dreier seg om steg på 1 grad.
Jeg har derfor følgende spørsmål til dere kunnskapsrike og skrivekyndige medlemmer:
Hva slags erfaringer har dere, og hva vil dere anbefale?
Mesketanken min er godt isolert, så å holde tempen i 60 - 90 min virker ikke å være et problem. Kanskje det også blir lettere å få den rette tempen dersom jeg heller malten opp i i porsjoner og ikke alt på en gang?
Takknemlig for svar