Jeg er en fersking med et par batcher bak meg og lurer på følgende:
Når jeg har kjøpt all-grain oppskrifter fra Bryggselv har jeg fått med 2 glass med gjær. DIsse har jeg ristet og plumpet rett oppi vørteren og satt til gjæring, med et helt streit resultat (litt høyere FG enn target men ikke alarmerende).
Tenker å ha mitt første brygg over helgen som er oppskrift fra bok, en Porter. (O.G. 1.070, F:G 1.016).
Vil det ha noe for seg å bruke for eksempel 3 (eller 4!) glass med gjær i stedet for 2, eller er dette fullstendig bortkastet? Jeg brygger fordi det er gøy og ikke for å spare penger, så jeg er ikke opptatt av literpris på ølet.
I følge oppskriften skal jeg bruke WLP007 og gjære på 20 grader i 2 uker.
(Selvfølgelig burde jeg lage gjærstarter, men jeg har lyst til å lære meg en ting av gangen og ikke gape over alt med en gang).
Når jeg har kjøpt all-grain oppskrifter fra Bryggselv har jeg fått med 2 glass med gjær. DIsse har jeg ristet og plumpet rett oppi vørteren og satt til gjæring, med et helt streit resultat (litt høyere FG enn target men ikke alarmerende).
Tenker å ha mitt første brygg over helgen som er oppskrift fra bok, en Porter. (O.G. 1.070, F:G 1.016).
Vil det ha noe for seg å bruke for eksempel 3 (eller 4!) glass med gjær i stedet for 2, eller er dette fullstendig bortkastet? Jeg brygger fordi det er gøy og ikke for å spare penger, så jeg er ikke opptatt av literpris på ølet.
I følge oppskriften skal jeg bruke WLP007 og gjære på 20 grader i 2 uker.
(Selvfølgelig burde jeg lage gjærstarter, men jeg har lyst til å lære meg en ting av gangen og ikke gape over alt med en gang).