Bryggeriet er av typen "Terrassebryggeri" fra www.brygging.no.
- 75-liters kjele, lokk, silkorg med løftevang og stativ i rustfritt stål
- 3kW varmeelement
- Kjøler følger ikke med, men den som fulgte med var uansett så pinglete at det anbefales å lage sin egen av kopperrør, eller kjøpe. Den jeg er mest fornøyd med selv, er denne, med denne armen. Her er også et alternativ.
- "Meskeror". Dette beholder jeg selv, så en stor røresleiv kan anbefales.
- Utstyret kan lett pakkes sammen og puttes oppi kjelen (40cm diameter, 60cm høy) for lagring.
- Jeg har satt inn i et termometer i kjelen.
- Avtagbart liggeunderlag følger med, vi har brukt dette for å minske varmetap under oppvarming.
- Det følger også med et lokk vi har laget selv (det kostet 450,- for det rustfrie lokket, så det ble kjøpt til senere), som jeg synes fungerer vel så godt som det tilhørende lokket.
Vi har som oftest brygget rundt 50 liter øl, som passer fint for 2 gjæringskar hvor man også kan bruke forskjellige gjærtyper eller andre ingredienser.
Det er ikke nødvendig, men for bedre temperaturkontroll, vil jeg anbefale å bruke en impellerpumpe til å sirkulere vørteren ut kuleventilen og opp i vørteren igjen.
Bryggeriet er som de fleste av alt-i-ett-bryggeriene tenkt for for øl med "normalstyrke", men det er flere måter å lage sterkere øl:
- Dobbelmesking (bruke vørter fra første mesking som meskevann for andre mesk)
- Tilsette maltekstrakt (spraymalt eller flytende) og/eller sukker (hvitt/brunt/sirup/honning...)
- Langt kok
- Mindre/ingen skylling ("no sparge"), eller mindre volum totalt
(Vi har benyttet en eller flere av disse metodene til å brygge både imperial stout og barley wine med stor suksess)
Mer info om bryggeriet her:
http://brygging.no/article.aspx?ID=15&Page=1
Utstyret kostet rundt 10.000,- nytt, selges for 6000,-. Må hentes, eller evt. bringes i Trondheimsregionen.
- 75-liters kjele, lokk, silkorg med løftevang og stativ i rustfritt stål
- 3kW varmeelement
- Kjøler følger ikke med, men den som fulgte med var uansett så pinglete at det anbefales å lage sin egen av kopperrør, eller kjøpe. Den jeg er mest fornøyd med selv, er denne, med denne armen. Her er også et alternativ.
- "Meskeror". Dette beholder jeg selv, så en stor røresleiv kan anbefales.
- Utstyret kan lett pakkes sammen og puttes oppi kjelen (40cm diameter, 60cm høy) for lagring.
- Jeg har satt inn i et termometer i kjelen.
- Avtagbart liggeunderlag følger med, vi har brukt dette for å minske varmetap under oppvarming.
- Det følger også med et lokk vi har laget selv (det kostet 450,- for det rustfrie lokket, så det ble kjøpt til senere), som jeg synes fungerer vel så godt som det tilhørende lokket.
Vi har som oftest brygget rundt 50 liter øl, som passer fint for 2 gjæringskar hvor man også kan bruke forskjellige gjærtyper eller andre ingredienser.
Det er ikke nødvendig, men for bedre temperaturkontroll, vil jeg anbefale å bruke en impellerpumpe til å sirkulere vørteren ut kuleventilen og opp i vørteren igjen.
Bryggeriet er som de fleste av alt-i-ett-bryggeriene tenkt for for øl med "normalstyrke", men det er flere måter å lage sterkere øl:
- Dobbelmesking (bruke vørter fra første mesking som meskevann for andre mesk)
- Tilsette maltekstrakt (spraymalt eller flytende) og/eller sukker (hvitt/brunt/sirup/honning...)
- Langt kok
- Mindre/ingen skylling ("no sparge"), eller mindre volum totalt
(Vi har benyttet en eller flere av disse metodene til å brygge både imperial stout og barley wine med stor suksess)
Mer info om bryggeriet her:
http://brygging.no/article.aspx?ID=15&Page=1
Utstyret kostet rundt 10.000,- nytt, selges for 6000,-. Må hentes, eller evt. bringes i Trondheimsregionen.