Hei
Min far har maltet noen kilo med 6-rads bygg. Jeg har meget lyst å forsøke å brygge øl på dette. Egentlig hadde jeg tenkt et brygg på en malttype og en humletype, men etter å ha lest litt så sitter jeg med inntrykket av at 6-rads malt er lite egnet til brygging grunnet høyt proteinnivå. Jeg lurer da på om det betyr at det ikke er mulig, vanskelig, eller bare at det er mye bedre med 2-rads malt.
Kan man bryte ned nok proteiner ved å meske lenge på 55 grader?
Vil proteinene felle ut ved kok, kjøling, gjæring og lagring slik at disse prosessene blir litt mer krevende?
Er det tilrådelig å kun bruke 6-rads malt eller må man spe den ut med pale/pils/hvete eller noe annet?
Finnes det andre metoder som er tilgjengelig for en hjemmebrygger for å gjøre 6-rads malt brukelig.
Jeg trenger ikke optimale resultater, jeg ønsker å forsøke dette med best mulig metode, og dersom ølet blir akkurat drikkende så er jeg fornøyd. Dersom det i tillegg blir litt godt så blir jeg fra meg av lykke! :biersmile: :biersmile:
Min far har maltet noen kilo med 6-rads bygg. Jeg har meget lyst å forsøke å brygge øl på dette. Egentlig hadde jeg tenkt et brygg på en malttype og en humletype, men etter å ha lest litt så sitter jeg med inntrykket av at 6-rads malt er lite egnet til brygging grunnet høyt proteinnivå. Jeg lurer da på om det betyr at det ikke er mulig, vanskelig, eller bare at det er mye bedre med 2-rads malt.
Kan man bryte ned nok proteiner ved å meske lenge på 55 grader?
Vil proteinene felle ut ved kok, kjøling, gjæring og lagring slik at disse prosessene blir litt mer krevende?
Er det tilrådelig å kun bruke 6-rads malt eller må man spe den ut med pale/pils/hvete eller noe annet?
Finnes det andre metoder som er tilgjengelig for en hjemmebrygger for å gjøre 6-rads malt brukelig.
Jeg trenger ikke optimale resultater, jeg ønsker å forsøke dette med best mulig metode, og dersom ølet blir akkurat drikkende så er jeg fornøyd. Dersom det i tillegg blir litt godt så blir jeg fra meg av lykke! :biersmile: :biersmile: