1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

7 fjell gateway addictive IPA

En tråd i 'Brygging' startet av VidarT, 5 Mai 2018.

  1. VidarT

    VidarT
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei!

    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften i morgen. Hentet fra nettsidene til 7-fjell:

    7 FJELL GATEWAY
    OG: 15 °P
    IBU: 32
    ALC: 6 %

    Malts:
    100 % Fuglsang pilsner malt

    Hops:
    0.59 g/l Amarillo, pellets, @ 5 min
    0.59 g/l Mosaic, pellets, @ 5 min.
    0.91 g/l Amarillo, pellets, dryhop, day 7
    0.91 g/l Cascade, pellets, dryhop, day 7
    0.91 g/l Citra, pellets, dryhop, day 7
    0.91 g/l Mosaic, pellets, dryhop, day 7


    Når jeg legger inn denne i Brewsmith får jeg kun 5 IBU. Er det Brewsmith som beregner bitterheten feil, eller burde jeg øke humlemengden på 5 min ift det som står i oppskriften?
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De bruker varm whirlpool, så humlen gir mer bitterhet enn de 5 minuttene skulle tilsi. Du kan justere tidene i beersmith til du finner rett IBU, og bruke det som ekstratid etter at du slår av kok og før du begynner å kjøle.
     
    VidarT liker dette.
  3. VidarT

    VidarT
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tusen takk for svar, da prøver jeg det!

    Så det trekkes ut ca like mye bitterhet av humla under whirlpool som under kok?
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Nei. Du trekker ut mindre bitterhet jo lavere temperaturen er. Det letteste vil være å legge inn en 60 minutter bitterhumle til ønsket IBU, og justere neste gang.
     
    Ole Mørkved liker dette.
  5. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Enklere, men annerledes hvis man skal klone, og siden det sannsynligvis er et poeng å unngå bitterhumle her blir det riktigere å gjøre det, vente en halvtime før kjøling.

    Men når det er sagt, spørs om jeg hadde giddet, kommersielle bryggerier har det varme whirlpool-steget uansett. Så bra resultat blir det nok med bitterhumle i tillegg, som Miguel sier.
     
    Haugesund liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg satt tilfeldigvis og hørte på beersmith-podcast med Randy Mosher om NEIPA og biotransformasjon. Han sier at de bruker noe bitterhumle i hans bryggeri fordi det er nødvendig av hensyn til å få felt ut proteiner som ellers ville virke negativt. Det er vel hot-break-proteinene han snakker om, går jeg ut fra.
     
  7. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Leste et sted at det å ha litt humle i mesken var gunstig ved neipa. Var noe med jern i malt og at dette ble bundet eller noe...
     
    Finn Berger liker dette.

Del denne siden