ABV og sukkerlake

SSS

Norbrygg-medlem
Dette er det sikkert svar på ein stad på forumet, men av alt det særs gode ein kan seie om dette forumet, er ikkje søkemotoren noko ein vil nemne....

På mine to første brygg har eg rekna ABV med ein OG/FG-formel, noko som har gitt meg det eg trur er relativt gode resultat, men eg tenkjer at sukkeret eg brukar i flaskinga kansje også utgjer nokre desimalar.

Er det nokre formlar for korleis dette spelar inn? Gram sukker opp mot liter øl?
 
"Standarden", altså 6 g/l, skal gi i overkant av 0,3 % ekstra ABV. Leste mange tråder om dette, og men husker dessverre ikke formelen med sikkerhet, men tror det var:

gram sukker/liter : 17 = økning i ABV

Altså vil 17 g/l gi en økning på 1 prosent poeng. (Men ikke prøv det på karbonering :) )
 
Tilbake
Topp