Akutt bryggespørsmål

Skal brygge en Lucky Jack, i oppskrifta står det: innmesk 52 grader, 67 grader i 20 min, 78 i 5min... Kan jeg da satse på at det er 20 min på 52 grader.

Spørsmål nummer 2: I kalkulatoren for gjærstarter legger mann inn når gjæren er prrodusert, men kan bare finne `holdbar til `data. Er den holdbar i et bestemt antall mnd.

Takker for raske svar..
 
Mash
Mashing-in liquor 11.500l at 52C (3,2 L : kg malt)

Protien rest:            50°C – rest 15 mins
                        Step up 1C : minute
Saccharification rest 1: 67°C- rest for 20 mins
Saccharification rest 2: 72°C- rest for 20 mins
Mash off:                78°C- rest for 5 mins

Fra: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,10798.0/all.html
20 min @ 52 °C er sikkert veldig fint.

Produksjonsdato er gjerne 4 md før "best før"-dato.
 
Tilbake
Topp