Hei,
jeg har beregnet alkoholnivået i ølet som nå er klart til å nytes.
Mine verdier var som følger:
OG = 1,045 (bruk av fraktometer)
FG = 1,009 (bruk av hydrometer)
Er det da så enkelt (som det står i oppskriften) å ta:
(1045-1009)/7,5 = 4,8
=> 4,8 % alkohol
Er det noen feller man kan gå i her? Ved f.eks å bruke forskjellige målemetoder for sukker/alkohol måling?
Finnes det mer avanserte formler som gir et klarere svar på dette?
Sent from my iPad using Tapatalk
jeg har beregnet alkoholnivået i ølet som nå er klart til å nytes.
Mine verdier var som følger:
OG = 1,045 (bruk av fraktometer)
FG = 1,009 (bruk av hydrometer)
Er det da så enkelt (som det står i oppskriften) å ta:
(1045-1009)/7,5 = 4,8
=> 4,8 % alkohol
Er det noen feller man kan gå i her? Ved f.eks å bruke forskjellige målemetoder for sukker/alkohol måling?
Finnes det mer avanserte formler som gir et klarere svar på dette?
Sent from my iPad using Tapatalk