Har brygget denne. Kanskje litt mye humle for enkelte, men passe for meg.
Klokker inn på 2,7%
Står til karbonering, så har ikke testet skikkelig enda, men virker lovende.
BeerSmith Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: 15# Kokkens Sommer Mild
Brewer: Brede Venås
Asst Brewer:
Style: Mild
TYPE: All Grain
Taste: (35,0) Lys mild med god humlearoma
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 50,00 l
Boil Size: 59,37 l
Bottling Volume: 50,00 l
Estimated OG: 1,028 SG
Estimated Color: 12,5 EBC
Estimated IBU: 24,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 85,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 3 28,6 %
1,00 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 4 19,0 %
1,00 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 5 19,0 %
0,50 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 6 9,5 %
0,50 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 7 9,5 %
0,50 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 8 9,5 %
100,00 g Strisslespalt [2,50 %] - First Wort 60,0 Hop 9 6,4 IBUs
50,00 g Cascade [5,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,4 IBUs
50,00 g Amarillo Gold [6,00 %] - Boil 15,0 min Hop 10 9,5 IBUs
50,00 g Cascade [5,40 %] - Boil 2,0 min Hop 16 1,5 IBUs
50,00 g Amarillo Gold [8,00 %] - Boil 2,0 min Hop 15 2,2 IBUs
0,25 kg Sugar, Priming (2,0 EBC) Sugar 18 4,8 %
2,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [3 Yeast 17 -
50,00 g Strisslespalt [2,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 1,6 IBUs
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
10,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
5,00 g Yeast Nutrient (Boil 5,0 mins) Other 14 -
5,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 5,25 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 30,00 l of water at 66,3 C 63,0 C 30 min
Mash Step Add 0,00 l of water and heat to 68,0 C over 1 68,0 C 60 min
Mash Out Add 0,00 l of water and heat to 78,0 C over 1 78,0 C 10 min
Notes:
------
Brygget 15.04. 12
Litt problemer med kverna alene og mistet litt malt så tok litt mindre skyllevann.
Ellers gikk alt greit og traff OG på 1026/27 ca 42 L i gjæringskaret.
Startet gjæringen på 19 grader i skapet, tempen i vørten var da ca 17 grader
Etter 1 døgn var gjæringen i gang, målte etter ca 36 timer og da var SG 1020
målte lørdag til 1007
Tappet 23.04 OG rundt 1007 tilstte ca 180 g sukker og rundt 2 gram vol co
Created with BeerSmith 2 -
http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------