Aleksander_B
Dommer
Vil brygge en Amber Ale som jeg har ett litt naivt håp om å ha ferdig til romjula.
Oppskriften er basert på Big Basin Amber Ale, som er å finne i How to Brew.
Jeg har byttet ut/ lagt til noen ingredienser da jeg vil lage denne ut ifra hva jeg har tilgjengelig.
I oppskriften skal det brukes flaket hvete, noe jeg ikke har, og erstattet dette med hvete malt.
Jeg la til litt flaket havre (Havregryn), for å få litt mer kropp.
Av humle tenker jeg å bruke centennial og Cascade.
Batch Size (fermenter): 40,00 l
Boil Size: 46,32 l
Boil Time: 60 min Equipment: Old school
Ingredients:
6,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 65,9 %
1,00 kg Munich Malt - 10L (15,0 EBC) Grain 2 10,1 %
0,92 kg Caramel/Crystal Malt - TF (130,0 EBC) Grain 3 9,3 %
0,55 kg Caramel/Crystal Malt -TF Mørk (300,0 EBC) Grain 4 5,6 %
0,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 5 5,1 %
0,40 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 6 4,1 %
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 12,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,70 %] - Boil 30,0 min Hop 8 11,0 IBUs
40,00 g Cascade [5,70 %] - Boil 15,0 min Hop 9 7,1 IBUs
2 pkg California Ale (White Labs #WLP001) Prod. dato 5.10.11. Starter på 1,5l
est. OG - 1,050
est. EBC - 33
est. IBU - 30-31
est. ABV - 5%
Bitterness ratio: 0,614 IBU/SG
Er det noen som har en kommentar om oppskriften. Setter pris på alle innspill dersom ejg bør foreta noen endringer.
Oppskriften er basert på Big Basin Amber Ale, som er å finne i How to Brew.
Jeg har byttet ut/ lagt til noen ingredienser da jeg vil lage denne ut ifra hva jeg har tilgjengelig.
I oppskriften skal det brukes flaket hvete, noe jeg ikke har, og erstattet dette med hvete malt.
Jeg la til litt flaket havre (Havregryn), for å få litt mer kropp.
Av humle tenker jeg å bruke centennial og Cascade.
Batch Size (fermenter): 40,00 l
Boil Size: 46,32 l
Boil Time: 60 min Equipment: Old school
Ingredients:
6,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 65,9 %
1,00 kg Munich Malt - 10L (15,0 EBC) Grain 2 10,1 %
0,92 kg Caramel/Crystal Malt - TF (130,0 EBC) Grain 3 9,3 %
0,55 kg Caramel/Crystal Malt -TF Mørk (300,0 EBC) Grain 4 5,6 %
0,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 5 5,1 %
0,40 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 6 4,1 %
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 12,6 IBUs
40,00 g Cascade [5,70 %] - Boil 30,0 min Hop 8 11,0 IBUs
40,00 g Cascade [5,70 %] - Boil 15,0 min Hop 9 7,1 IBUs
2 pkg California Ale (White Labs #WLP001) Prod. dato 5.10.11. Starter på 1,5l
est. OG - 1,050
est. EBC - 33
est. IBU - 30-31
est. ABV - 5%
Bitterness ratio: 0,614 IBU/SG
Er det noen som har en kommentar om oppskriften. Setter pris på alle innspill dersom ejg bør foreta noen endringer.