1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

7 fjell - 7 sorter

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Rydin, 4 Feb 2020.

  1. Rydin

    Rydin
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Spydeberg
    Jeg har brygget "7 Fjell - 7 Sorter" to år som juleøl. Sist jeg brygget den var i 2016. Jeg har for en gang skyld tenkt på å være tidlig ute med juleøl så jeg søkte opp oppskriften. Jeg så at det var listet en gjær jeg ikke husket at jeg har brukt tidligere, så jeg letet opp min forrige oppskrift. Da oppdaget jeg at dagens "7 sorter" ikke er den samme som jeg brygget for 3 år siden. "WayBackMachine" bekreftet at oppskiften har blitt endret.

    Så litt for min egen del, og kanskje for andre, legger jeg ut oppskriften fra i dag og fra 2016;

    2016
    ---------------

    OG: 16,5 °P (1.068)
    FG: 4.8 °P (1.019)
    IBU: 36 (Noonan)

    Malts:
    71.7 % Best pale malt, 6 EBC
    9 % Best Münchner malt, 25 EBC
    4,5 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC
    4,5 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
    4,5 % Best dark caramel malt 120 EBC
    4,5 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
    1,4 % Weyermann Carafa Special 1, 900 EBC

    Hops:
    Horizon to hit target IBU @ 60 min.
    0.67 g/l Fuggles @ 15 min.
    0.45 g/l Cascade @ 15 min.
    0,67 g/l Fuggles @ whirlpool
    0,45 g/l Cascade @ whirlpool

    Yeast:
    White Labs WLP007, fresh slurry

    Mash:
    62 °C, 20 min.
    66 °C, 20 min.
    77 °C, 5 min.

    Boil:
    90 min.

    Fermentation:
    18-20 °C for 10-14 days.

    2020
    ---------------

    OG: 16,5 °P
    FG: 4.8 °P
    IBU: 36

    Malts:
    72.9 % Best pale malt, 6 EBC
    10.4 % Best Münchner malt, 25 EBC
    3.8 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC
    3.8 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
    3.8 % Best dark caramel malt 120 EBC
    3.8 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
    1,4 % Weyermann Carafa Special 1, 900 EBC

    Hops:
    Horizon to hit target IBU @ 60 min.
    0.67 g/l Fuggles @ 15 min.
    0.45 g/l Cascade @ 15 min.
    0,67 g/l Fuggles @ whirlpool
    0,45 g/l Cascade @ whirlpool

    Yeast:
    Yeast 1728

    Mash:
    67 °C, 45 min.

    Boil:
    60 min.

    Fermentation:
    18-20 °C for 10-14 days.

    Den ble veldig bra forrige gang jeg brygget den i 2016, så jeg prøver meg igjen med den gamle oppskriften.
    Første gang jeg brygget denne i 2015 så brukte jeg WLP001, men jeg husker ikke om det var i oppskriften, eller om det var pga at jeg brukte det jeg hadde.
     
    YngveKL liker dette.
  2. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Slik brygget jeg det med US05 gjær, skal snart gjøres om igjen.
    5600 g (73,2%) Pale Ale Malt - added during mash
    790 g (10,3%) Munich Malt Dark - added during mash
    290 g (3,8%) Amber Malt - added during mash
    290 g (3,8%) Pale Crystal Malt - added during mash
    290 g (3,8%) Crystal Malt 120°L - added during mash
    290 g (3,8%) Caramunich® TYPE II - added during mash
    100 g (1,3%) Carafa Special® TYPE I - added during mash
    37 g (40,7%) Magnum (11,9%) - added during boil, boiled 60 m
    16 g (17,6%) East Kent Goldings (5,7%) - added during boil, boiled 15 m
    11 g (12,1%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 15 m
    16 g (17,6%) East Kent Goldings (5,7%) - added during boil
    11 g (12,1%) Cascade (6,8%) - added during boil
     
  3. Rydin

    Rydin
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Spydeberg
    Jeg brygget 7 sorter på torsdag. Da får den iallefall nok lagring før jul.
    Er redd for at det blir noen smaksprøver i løpet av året, så brygger nok en til :D

    Batch Size (fermenter): 23,00 L
    Estimated OG: 1,070 SG
    Estimated Color: 53,1 EBC
    Estimated IBU: 40,9 IBUs
    Brewhouse Efficiency: 63,00 %
    Boil Time: 60 Minutes

    6,109 kg Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) 71,6 %
    0,767 kg CHÂTEAU MUNICH (25,0 EBC) 9,0 %
    0,383 kg Amber Malt (Thomas Fawcett) (125,0 EBC) 4,5 %
    0,383 kg CHÂTEAU CARA GOLD® (120,0 EBC) 4,5 %
    0,383 kg Dark Crystal Malt (Thomas Fawcett) (275,0 EBC) 4,5 %
    0,383 kg Pale Crystal Malt (Thomas Fawcett) (75,0 EBC) 4,5 %
    0,119 kg Carafa Special I (Weyermann) (900,0 EBC) 1,4 %

    25,00 g Hallertau Magnum 2014 [13,10 %] - Boil 60,0 min 32,1 IBUs
    16,00 g Fuggle [3,40 %] - Boil 15,0 min 2,6 IBUs
    11,00 g Cascade [6,00 %] - Boil 15,0 min 3,2 IBUs

    16,00 g Fuggle [3,40 %] - Steep/Whirlpool 15,0 min 1,3 IBUs
    11,00 g Cascade [6,00 %] - Steep/Whirlpool 15,0 min 1,6 IBUs

    1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007)

    [​IMG]
     
    Mc. og Marius! liker dette.

Del denne siden