American pale ale

Har fått smaken av american pale ale. Noen som har en bra oppskrift? Helst for litt nybegynnere.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Skulle jeg laget en helt enkel av den typen hadde det blitt noe slikt
100% pale malt
2g Cascade pr liter til tørr, 0, og 10min humle. Fyllt opp med samme på 60min til ca 45 IBU.
OG 1.050-1.055. Gjæret med Us-05 og startet på 16C som stiger til 18-20C over 4-5 dager.

Det trenger ikke gjøres vanskeligere.
Les gjerne IPA oppskriften NM 07 LA1 i Prisbelønnte oppskrifter delen
 
Kan virkelig anbefale denne ifra Knoll og Tott i Sykkylven :)
Blir ca 20 liter med ekstremt god APA.

Est Original Gravity: 1,060
Estimated Alcohol by Vol: 6 %

Bitterness: 32 IBUs
Est Color: 14 EBC

Malt
5,3 kg Pale Malt, Maris Otter (6 EBC)
350 g münchenermalt, 25 EBC
400 g hvetemalt,
350 g pale crystal malt, 70 EBC

Humle
15 g Citra, pellets, 60 min.
15 g Cascade, pellets, 15 min.
15 g Citra, pellets, 15 min.
20 g Citra, pellets, 2 min.
15 g Cascade, pellets, 2 min.
10 g Amarillo, pellets, 2 min.
15 g Citra, pellets, tørrhumle fra dag 5
15 g Cascade, pellets, tørrhumle fra dag 5
10 g Amarillo, pellets, tørrhumle fra dag 5
Gjær: Safale US-05
 
Om du vil ha en amerikansk pale ale som smaker som en AMERIKANSK pale ale, anbefaler jeg deg å bruke 50/50 pils og palemalt som basemalt istedet for 100% Pale. Europeisk palemalt er en del mørkere enn den amerikanske "pale" malten.
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Kan virkelig anbefale denne ifra Knoll og Tott i Sykkylven :)
Blir ca 20 liter med ekstremt god APA.

Est Original Gravity: 1,060
Estimated Alcohol by Vol: 6 %
Bitterness: 32 IBUs
Est Color: 14 EBC


Malt
5,3 kg Pale Malt, Maris Otter (6 EBC)
350 g münchenermalt, 25 EBC
400 g hvetemalt,
350 g pale crystal malt, 70 EBC


Humle
15 g Citra, pellets, 60 min.
15 g Cascade, pellets, 15 min.
15 g Citra, pellets, 15 min.
20 g Citra, pellets, 2 min.
15 g Cascade, pellets, 2 min.
10 g Amarillo, pellets, 2 min.
15 g Citra, pellets, tørrhumle fra dag 5
15 g Cascade, pellets, tørrhumle fra dag 5
10 g Amarillo, pellets, tørrhumle fra dag 5
Gjær: Safale US-05
Hva slags mesketemp brukes her?
 
Kan virkelig anbefale American Pale Ale Bee Cave Brewery House Pale Ale fra homebrewtalk nr 2 på topp 100 av oppskrifter der.
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=31793

American Pale Ale Bee Cave Brewery House Pale Ale
This is my House Pale Ale. A very quaffable beer that is very easy to make using basic ingredients and a dry yeast.

Grain Bill
3,63 kg 8 lbs. 2-Row Pale Malt
0,9 kg 2 lbs. Vienna Malt
0,225 kg 0.5 lb. Crystal 10L Malt

Mash
Single Infusion mash for 60 minutes at 152 degrees. 66 grader
I batch sparge in a 10 gallon water cooler with a stainless braid manifold.
Dough-in with 3.5 gallons of water. After 60 minutes, add 5 quarts 4,7 liter of 175 degree (79,4 grader) water and begin vorlauf. My system only takes about 2 quarts (1,9 liter) before it clears up, then it's wide open to drain in the kettle. Have another 3.25 gallons 12,2 liter of 175 degree(79,4 grader) water ready for the next batch sparge. You should then get 6.5 gallons (24,5 liter) to your kettle for the boil.


Boil & Hops

28 gr 1.0 oz Cascade 6.6% at 60 min.
14 gr 0.5 oz. Cascade 6.6% at 30 min.
7 gr 0.25 oz. Cascade 6.6% at 15 min.
7 gr 0.25 oz. Cascade 6.6% at 5 min.

Chill to 70 to 75 degrees 21 grader
Pitch with Nottingham Dry Yeast. No starter or hydration.Update! With the Nottingham shortage, Safale -05 is a great substitute and will make a great beer too. Very similar.

This ferments out very fast, so I will crash cool and keg after 1 week to 10 days. This recipe is calculated at 75% efficiency. I'm getting over 80% though with my Barley Crusher and my 10 gallon Rubbermaid cooler w/stainless braid MLT.

The beer drops very clear after sitting in the kegerator for a week and looks like this.
Bilde er etter 4 dager med karbonering, litt lite karbonering men nydelig smak. Er en veldig mild pale ale som passer for de fleste som ikke er humlehoder.
beecave pale ale.jpg
 
Kan virkelig anbefale American Pale Ale Bee Cave Brewery House Pale Ale fra homebrewtalk nr 2 på topp 100 av oppskrifter der.
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=31793

American Pale Ale Bee Cave Brewery House Pale Ale
This is my House Pale Ale. A very quaffable beer that is very easy to make using basic ingredients and a dry yeast.

Grain Bill
3,63 kg 8 lbs. 2-Row Pale Malt
0,9 kg 2 lbs. Vienna Malt
0,225 kg 0.5 lb. Crystal 10L Malt

Mash
Single Infusion mash for 60 minutes at 152 degrees. 66 grader
I batch sparge in a 10 gallon water cooler with a stainless braid manifold.
Dough-in with 3.5 gallons of water. After 60 minutes, add 5 quarts 4,7 liter of 175 degree (79,4 grader) water and begin vorlauf. My system only takes about 2 quarts (1,9 liter) before it clears up, then it's wide open to drain in the kettle. Have another 3.25 gallons 12,2 liter of 175 degree(79,4 grader) water ready for the next batch sparge. You should then get 6.5 gallons (24,5 liter) to your kettle for the boil.


Boil & Hops

28 gr 1.0 oz Cascade 6.6% at 60 min.
14 gr 0.5 oz. Cascade 6.6% at 30 min.
7 gr 0.25 oz. Cascade 6.6% at 15 min.
7 gr 0.25 oz. Cascade 6.6% at 5 min.

Chill to 70 to 75 degrees 21 grader
Pitch with Nottingham Dry Yeast. No starter or hydration.Update! With the Nottingham shortage, Safale -05 is a great substitute and will make a great beer too. Very similar.

This ferments out very fast, so I will crash cool and keg after 1 week to 10 days. This recipe is calculated at 75% efficiency. I'm getting over 80% though with my Barley Crusher and my 10 gallon Rubbermaid cooler w/stainless braid MLT.

The beer drops very clear after sitting in the kegerator for a week and looks like this.
Bilde er etter 4 dager med karbonering, litt lite karbonering men nydelig smak. Er en veldig mild pale ale som passer for de fleste som ikke er humlehoder.

Jobben skal ha et arrangement og jeg er spurt om jeg kan brygge noe. Problemet er at dette skal skje 29 september, og jeg får ikke brygget før nå til søndag! Med andre ord vil det ikke gå mer enn knappe 18 dager fra brygging til konsumering. Tror du det vil la seg gjøre? Jeg har ikke fat som kan tvangskarboneres.
 
Ja det tror jeg. Jeg hadde fire dager på flaske i 30 grader når bildet var tatt. Kutt ned gjæringstiden til 10 dager, så har du litt ekstra tid. Men ville sjekket gravity på dag 8-10. Er de like hadde jeg tatt sjansen på å flaske. Folk sier vente 3 dager for så å ta ny måling, men det velger du selv hva du gjør.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Hehe, ja, det kan de! Men har faktisk ordnet fat nå, så da blir det slik:) så blir det kronerulling!
 
Tilbake
Topp