Appelsin og grapeskall

Oddvar Demmo

Norbrygg-medlem
Skal til å skrelle appelsiner og grapefrukter for en juice Elvisclone, men hvor nøye eller viktig er å få bare det gule uten det vite under skallet med her ?
 
Jeg bruker kun en zester/rivjern for å skrelle av det ytterste laget på all sitrusfrukt. En grisejobb, men unngår å få med den hvite "underhuden".
 
Jeg har begyn med å skjære av det ytterste, det får holde på første forsøk, ligger nå i tørka.
 
potetskreller tar med svært lite av det hvite - som er svært bittert.
Det kan være at det ikke er vanlige 'spise-appelsiner' som benyttes tørket til brygging, og at innerlaget da smaker annerledes ...
 
Her bør du være nøye og ikke få med det hvite mener nå jeg.
Jeg var ikke det en gang, og det fikk rett og slett en distinkt såpesmak på hele ølet. Og jeg sliter den dag i dag med en senskade, som da gjør at jeg må skrelle appelsiner «helt», dvs så og si renset helt for hvitt, for at jeg ikke skal få den såpesmaken.
 
Merkelig, husker jeg som barn gnagde dette av skallet etter at appelsinen var spist, kan gjøre det nå i senere tid uten at det smaker noe vondt av det.
 
Noen flekker med hvitt er med og siden jeg har tørket skallet må jeg bare ta det med, eller kaste de få bitene, 50 gram knusk tørt ble det av 3 store appelsiner.
 
Tilbake
Topp