Er ikke så mye trøbbel som det var manglende smaksellement egentlig
Brygget 84 liter pilsner og tilsatte 250g høvlet appelsin zest og 250g revet appelsin zest tilsatt i løpet av siste 5 min av kok.
Gjæret på ett 60liters kar og ett 30 liters kar. Det luktet vakkert under gjæring og etter, smakte litt og underveis. Det ble tilsatt brewers clarex på gjærkar og isinglas i fat.
Nå er appelsinsmaken dønn vekke, noen som har erfaring med at klarning som brewers clarex eller isinglass gjør dette? Eventuelt, noen som har lagd lignende med appelsin zest og brukt klarning som ikke fjernet smak / aroma av appelsin?
Pilsen er vel rundt en måned om ikke eldre i dag. fersk, men helt uten appelsin smaken som var ønsket.
Hjelp!
Brygget 84 liter pilsner og tilsatte 250g høvlet appelsin zest og 250g revet appelsin zest tilsatt i løpet av siste 5 min av kok.
Gjæret på ett 60liters kar og ett 30 liters kar. Det luktet vakkert under gjæring og etter, smakte litt og underveis. Det ble tilsatt brewers clarex på gjærkar og isinglas i fat.
Nå er appelsinsmaken dønn vekke, noen som har erfaring med at klarning som brewers clarex eller isinglass gjør dette? Eventuelt, noen som har lagd lignende med appelsin zest og brukt klarning som ikke fjernet smak / aroma av appelsin?
Pilsen er vel rundt en måned om ikke eldre i dag. fersk, men helt uten appelsin smaken som var ønsket.
Hjelp!