Esp1
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg trenger å øke kapasiteten i bryggeriet mitt, og funderer på en 50-liters Speidel. Mange rare tanker dukker opp når man går med sånne vurderinger, og en av dem er denne - som jeg håper noen med erfaring kan svare meg på:
Hvor står Speidelen deres når dere brygger? Jeg tenker at man må finne den ideelle plasseringen slik at man har en komfortabel arbeidshøyde med tanke på skylling og løfting av maltrør, samtidig som Speidelen må komme høyt nok til at man kan flytte vørteren over til gjæringskaret kun ved hjelp av tyngdekraften.
Er dette i det hele tatt noe problem i praksis, eller er det bare jeg som overkompliserer ting? Eller bør jeg begynne å se etter pumpe også?
Jeg trenger å øke kapasiteten i bryggeriet mitt, og funderer på en 50-liters Speidel. Mange rare tanker dukker opp når man går med sånne vurderinger, og en av dem er denne - som jeg håper noen med erfaring kan svare meg på:
Hvor står Speidelen deres når dere brygger? Jeg tenker at man må finne den ideelle plasseringen slik at man har en komfortabel arbeidshøyde med tanke på skylling og løfting av maltrør, samtidig som Speidelen må komme høyt nok til at man kan flytte vørteren over til gjæringskaret kun ved hjelp av tyngdekraften.
Er dette i det hele tatt noe problem i praksis, eller er det bare jeg som overkompliserer ting? Eller bør jeg begynne å se etter pumpe også?