Kanskje en litt dårlig tittel på tråden, men det får så være..
For en stund siden brygget jeg en IPA,FG 1.074, 83,4 IBU (Tinseth).
Som kjent er jo IPA ferskvare, men jeg har aldri vært borti noe slikt som dette før, og lurer på hva jeg har gjort galt...
Ølet var helt nydelig i starten og det var MASSE humlesmak.
Nå kjenner jeg omtrent ikke annet enn bitterhumla, og smaken har endret seg mye på bare to uker..
Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive smaken, alt preg av tørrhumling er ihvertfall borte vekk, ølet smaker "sterkt/skarpt", muligens oksidert smak?, men ingen mistanke om infeksjon el.
Jeg innrømmer glatt at denne ikke er lagret optimalt, og tror nok deler av årsaken er at det har vært lagret i romtemperatur litt for lenge, men dette alene skal jo ikke "ødelegge såpass"!
Noen innspill?
For en stund siden brygget jeg en IPA,FG 1.074, 83,4 IBU (Tinseth).
Som kjent er jo IPA ferskvare, men jeg har aldri vært borti noe slikt som dette før, og lurer på hva jeg har gjort galt...
Ølet var helt nydelig i starten og det var MASSE humlesmak.
Nå kjenner jeg omtrent ikke annet enn bitterhumla, og smaken har endret seg mye på bare to uker..
Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive smaken, alt preg av tørrhumling er ihvertfall borte vekk, ølet smaker "sterkt/skarpt", muligens oksidert smak?, men ingen mistanke om infeksjon el.
Jeg innrømmer glatt at denne ikke er lagret optimalt, og tror nok deler av årsaken er at det har vært lagret i romtemperatur litt for lenge, men dette alene skal jo ikke "ødelegge såpass"!
Noen innspill?