Har gått til innkjøp av en Blichmann Beergun og flasket mine første flasker fra fat
Flaskingen gikk knirkefritt. Flasker og beergun var kalde etter å ha blitt desinfisert i kaldt vann, trykket på fatet ble justert ned til 0.2(ish) bar for tapping og flaskene ble fyllt uten problem..
MEN, når jeg nå åpner flaskene mine er det vesentlig mindre kullsyre i ølet. Ølet ble tappet på 0.33 fliptop flasker.
Er det noen med erfaring som har et tips eller to ? har jeg gjort noe feil ? flaskene virker tette og lager et tydelig "pop" når jeg åpner de, så de slipper ikke ut Co2..
Må jeg "overkarbonere" ølet for at det skal treffe riktig med kullsyren på flaskene ?
Heldigvis ble dette ølet perfekt, da der er snakk om en Rye Stout.. karboneringstrykket var 1 bar på 10 grader, noe jeg synes ble litt for fizzy for en stout, men etter flasking er det akkurat der det skal ligge
på forhånd takk for svar
Flaskingen gikk knirkefritt. Flasker og beergun var kalde etter å ha blitt desinfisert i kaldt vann, trykket på fatet ble justert ned til 0.2(ish) bar for tapping og flaskene ble fyllt uten problem..
MEN, når jeg nå åpner flaskene mine er det vesentlig mindre kullsyre i ølet. Ølet ble tappet på 0.33 fliptop flasker.
Er det noen med erfaring som har et tips eller to ? har jeg gjort noe feil ? flaskene virker tette og lager et tydelig "pop" når jeg åpner de, så de slipper ikke ut Co2..
Må jeg "overkarbonere" ølet for at det skal treffe riktig med kullsyren på flaskene ?
Heldigvis ble dette ølet perfekt, da der er snakk om en Rye Stout.. karboneringstrykket var 1 bar på 10 grader, noe jeg synes ble litt for fizzy for en stout, men etter flasking er det akkurat der det skal ligge
på forhånd takk for svar