Jeg har for vane å smake på maltet jeg putter i gryta. Så også i dag. Et karameltmalt var plutselig veldig hardt å tygge. Gikk nesten på tennene løs. Og idet de siste resten gled opp i gryta så jeg det. Det var hele, uknuste korn.
Min første innskytelse var selvsagt at butikken måtte ha glemt å male det. Sommervikarer og pappskaller og alt det der. Desverre avslørte en gransking av bestillingen min at jeg ganske riktig hadde bestilt 300 gram hel karamellmalt. Ingen andre å skylde på. Skikkelig nedtur.
Men så til spørsmålet, hvor stor effekt får det å ikke knuse kornet? Et "helkornsøl" vil vel ikke bli helt vannklart og sukkerløst?
(I midt tilfelle var det 4% av dette karamellmaltet)
Min første innskytelse var selvsagt at butikken måtte ha glemt å male det. Sommervikarer og pappskaller og alt det der. Desverre avslørte en gransking av bestillingen min at jeg ganske riktig hadde bestilt 300 gram hel karamellmalt. Ingen andre å skylde på. Skikkelig nedtur.
Men så til spørsmålet, hvor stor effekt får det å ikke knuse kornet? Et "helkornsøl" vil vel ikke bli helt vannklart og sukkerløst?
(I midt tilfelle var det 4% av dette karamellmaltet)