Jøss! Ante ikke at de hadde startet butikk i Oslo.Kinsarvik naturkost skal ha i følge nettsiden. Skal være to butikker i Oslo.
Btw; så de hadde Meridian Blackstrap Molasses også, (tror den kosta rett rundt kr 50, 350g). Den jeg kjøpte var "vanlig" melasse. Må nok gå til innkjøp av en Blackstrap også - teste ut denne. Så vidt jeg forstår kommer vanlig molasse ut av 2. kok, mens Blackstrap/Treacle er 3. kok, og en god del mer bitter? Jeg forsøker å unngå for mye bitterhet i Imperial Stout'en jeg brygger nå - den skal være rund og smoothJeg har akkurat henta en haug med Meridian Blackstrap Molasses fra Kinsarvik. Smakte på stoffet ved siden av Lyle's Black Treacle. De er ikke helt ulike i smaksintensitet slik jeg oppfatter det, men de smaker ikke helt likt, heller. Hvor forskjellig effekten vil bli i et brygg, veit jeg ikke. Spørsmålet er litt akademisk; jeg trur ikke vi får tak i treacle her.
Jeg har "medium" melasse i min Burton Ale, et helt glass i 25 liter. Det har gitt masse lakris, ville nok redusert en del neste gang.Btw; så de hadde Meridian Blackstrap Molasses også, (tror den kosta rett rundt kr 50, 350g). Den jeg kjøpte var "vanlig" melasse. Må nok gå til innkjøp av en Blackstrap også - teste ut denne. Så vidt jeg forstår kommer vanlig molasse ut av 2. kok, mens Blackstrap/Treacle er 3. kok, og en god del mer bitter? Jeg forsøker å unngå for mye bitterhet i Imperial Stout'en jeg brygger nå - den skal være rund og smooth
Tittet på linken, vanskelig å se om dette er blackstrap eller «vanlig», (2nd runnings), men mye tyder på det siste. Jeg har planlagt å bruke 250g «vanlig», (Billington). Skal ta det oppi etter high krausen … muligens også 1/2kg DME. Kanskje bør jeg vise varsomhet å dele tilsetningene i 2 posjoner, og sjekke «lakris»bidraget underveis. Litt lakris er fint, men det må jo ikke ta over …Jeg har "medium" melasse i min Burton Ale, et helt glass i 25 liter. Det har gitt masse lakris, ville nok redusert en del neste gang.
Denne brukte jeg.
Horizon Melasse 450 g - Helseogkost.no
Økologisk melasse av rårørsukker, kan brukes både som søtningsmiddel og som kosttilskudd, gunstig for fordøyelsen.www.helseogkost.no
Jeg hadde 450 gram. En stout vil vel kamuflere bedre. Er såpass tung og seig at jeg er usikker på hvor godt det blander i karet. Jeg hadde i kok.Tittet på linken, vanskelig å se om dette er blackstrap eller «vanlig», (2nd runnings), men mye tyder på det siste. Jeg har planlagt å bruke 250g «vanlig», (Billington). Skal ta det oppi etter high krausen … muligens også 1/2kg DME. Kanskje bør jeg vise varsomhet å dele tilsetningene i 2 posjoner, og sjekke «lakris»bidraget underveis. Litt lakris er fint, men det må jo ikke ta over …
Mmm. Har ca 2 l vørter jeg har spart, skal blande melasse, (og sukker eller DME), skal passe på å blande godt. Du har nok rett i at en fyldig stout tåler det.Jeg hadde 450 gram. En stout vil vel kamuflere bedre. Er såpass tung og seig at jeg er usikker på hvor godt det blander i karet. Jeg hadde i kok.
Gratulerer forresten med innlegg #19000Jeg brukte snaut 1,5% Meridians Blackstrap Molasses i en Dry STout som jeg tapper opp i dag. Det er sånn at når jeg veit det er der, kan jeg kjenne det. Jeg får vel vente til ølet er drikkeferdig før jeg feller en dom over det, men det kjennes i alle fall ikke vondt ut. Om det er noe pluss, får altså tida vise.
Uansett; jeg trur jeg skal være veldig forsiktig med bruken av dette stoffet så lenge jeg bare ønsker at det skal gi en liten aksent. Det er åpenbart potente greier. Jeg har også en Brown Ale med i underkant av 1% Lyle's Black Treacle, og jeg kan kjenne at den er der, også.
Men det er klart; hvis du ønsker et øl der denne smaken skal være hovedsmaken, er det bare å gasse på.
Hvorvidt du like gjerne kunne sendt ei bekymringsmelding er vel et åpent spørsmål.Gratulerer forresten med innlegg #19000
Bortimot 50 innlegg pr. brygg, altså. hmmm - kan noe utledes av det, tro?
Jeg hadde 5.6% vanlig melasse i en Burton Ale. Vanlig melasse skal være en del svakere enn blackstrap. Jeg synes dette preget ølet for mye. Hadde halvert mengden om jeg skulle brygget på ny. Jeg synes 3.6% høres veldig mye ut.Nå kjøpte jeg Lyle's Black Treacle fra Coper's Candy
Kan jeg driste meg til å bruke en halv boks (3,6%) i en Old Ale (17 liter) ?
Kjøp Lyles Black Treacle Syrup 454g hos Coopers Candy - Godteri på nett
Godteri på nett fra Sverige - Coopers Candy - Stort utvalgwww.cooperscandy.no
Denne endte opp på 10,5%, og jeg trur jeg ville brukt litt mindre enn de 180 grammene om jeg skulle brygge den om igjen. Kanskje 2%? Men nå er jo dette et lagringsøl, og jeg har ikke testa det siden det var ferskt i slutten av mars. Kanskje jeg skulle ta ei flaske i kveld?Nå kjøpte jeg Lyle's Black Treacle fra Coper's Candy
Kan jeg driste meg til å bruke en halv boks (3,6%) i en Old Ale (17 liter) ?
Kjøp Lyles Black Treacle Syrup 454g hos Coopers Candy - Godteri på nett
Godteri på nett fra Sverige - Coopers Candy - Stort utvalgwww.cooperscandy.no
Jeg har Meridian blackstrap, og den synes jeg er krassere i smaken enn LBT. Men det er vel ikke "vanlig melasse"?Jeg hadde 5.6% vanlig melasse i en Burton Ale. Vanlig melasse skal være en del svakere enn blackstrap. Jeg synes dette preget ølet for mye. Hadde halvert mengden om jeg skulle brygget på ny. Jeg synes 3.6% høres veldig mye ut.
Jeg har Meidian blackstrap, og den synes jeg er krassere i smaken enn LBT. Men det er vel ikke "vanlig melasse"?
Light Molasses | Come from the first boiling of the sugarcane. Other names include “Barbados,” “sweet,” “mild,” or “first.” It is amber to light brown in color and contains about 65% sucrose. |
Medium/Dark Molasses | The second boiling and pressing of the sugarcane gives a product that is dark brown, thicker, and contains only 60% sucrose. Other names may include “second,” or “full.” |
Blackstrap Molasses | This is the syrup produced from a third boiling of the sugarcane. It is near black in color, very thick, bitter, and has a sucrose content of only 55 percent. |