Billingtons melasse i Oslo-området?

Kjenner ikke Lyle sin, Sånn sett er det litt dumt av meg å komme med tydelige anbefalinger uten å kjenne Lyle :rolleyes:

Jeg kjøpte på den lokale helsekostbutikken. Horizon var merket.

Vis vedlegget 57398

Utfra beskrivelsene til kegerator. Var denne mellomfarget.


Light Molasses​

Come from the first boiling of the sugarcane. Other names include “Barbados,” “sweet,” “mild,” or “first.” It is amber to light brown in color and contains about 65% sucrose.

Medium/Dark Molasses​

The second boiling and pressing of the sugarcane gives a product that is dark brown, thicker, and contains only 60% sucrose. Other names may include “second,” or “full.”

Blackstrap Molasses​

This is the syrup produced from a third boiling of the sugarcane. It is near black in color, very thick, bitter, and has a sucrose content of only 55 percent.

Aroma & Sensory
As you choose a variety that goes up in color, expect it to become more robust in aroma and flavor.

Light: Buttery, sweet, slightly rummy notes.
Medium/Dark: Fuller mouthfeel, light sweetness, deeper rum notes, and slight tarry or burnt character.
Blackstrap: Full, Robust, heavy. Some bitterness, notes of rum and raisin, along with heavy tar and burnt caramel.
Treacle er ikke melasse, innafor samme grad er den mindre bitter og har høyere sukkerinnhold: https://www.masterclass.com/article...-key-differences-between-treacle-and-molasses

@loebrygg: Jeg testa old ale'n, og den både lukter og smaker tydelig av treacle, og har dessuten en svakt metallisk smak som jeg er sikker på kommer fra treacle'n. Jeg tror nok treacle-preget tones ned noe over tid; jeg har sett for meg at denne trenger et par år. Men sånn den er nå, ville jeg ikke brukt like mye en gang til - og så håper jeg at jeg kan jekke ei flaske om to år og si at det jammen var bra jeg brukte såpass mye treacle:). Men jeg er redd det ikke blir sånn.

Synd, det er ellers et veldig vellykka øl, synes jeg; det har et beherska alkoholpreg styrken tatt i betraktning. Jeg trur ikke det var noe dårlig gjærvalg.
 
Treacle er ikke melasse, innafor samme grad er den mindre bitter og har høyere sukkerinnhold: https://www.masterclass.com/article...-key-differences-between-treacle-and-molasses

@loebrygg: Jeg testa old ale'n, og den både lukter og smaker tydelig av treacle, og har dessuten en svakt metallisk smak som jeg er sikker på kommer fra treacle'n. Jeg tror nok treacle-preget tones ned noe over tid; jeg har sett for meg at denne trenger et par år. Men sånn den er nå, ville jeg ikke brukt like mye en gang til - og så håper jeg at jeg kan jekke ei flaske om to år og si at det jammen var bra jeg brukte såpass mye treacle:). Men jeg er redd det ikke blir sånn.

Synd, det er ellers et veldig vellykka øl, synes jeg; det har et beherska alkoholpreg styrken tatt i betraktning. Jeg trur ikke det var noe dårlig gjærvalg.
Hva skulle jeg gjort uten voksenkjeft og enda bedre opplæring fra lektor Berger? I verste fall kunne vi risikert at @loebrygg brygget noe på bakgrunn av min inkompetanse, fikk er dårlig øl, dårlig stemning og krangling som medførte at andre unngikk forumet, og Norbrygg en sakte død.

Nå har vi fortsatt god stemning, det skal brygges godt øl på bakgrunn av riktig informasjon og det er fredag.

Jaja jeg fikk i det minste bidratt med en lenke til litt generell info om melasse, som tross alt er tema overskriften. Trekker meg stille og forhåpentligvis litt klokere ut av diskusjonen :)
 
Hva skulle jeg gjort uten voksenkjeft og enda bedre opplæring fra lektor Berger? I verste fall kunne vi risikert at @loebrygg brygget noe på bakgrunn av min inkompetanse, fikk er dårlig øl, dårlig stemning og krangling som medførte at andre unngikk forumet, og Norbrygg en sakte død.

Nå har vi fortsatt god stemning, det skal brygges godt øl på bakgrunn av riktig informasjon og det er fredag.

Jaja jeg fikk i det minste bidratt med en lenke til litt generell info om melasse, som tross alt er tema overskriften. Trekker meg stille og forhåpentligvis litt klokere ut av diskusjonen :)
Det er relativt tilfeldig at jeg har fersk erfaring med dette temaet. Den old ale'en var det første forsøket mitt med bruk av treacle. Og så handla jeg inn melasse på nettet for å ha til videre bruk, for jeg så for meg at dette kom jeg kanskje til å gjøre mer av. Det var da jeg blei klar over at de to produktene ikke var helt det samme. Nå angrer jeg litt på melassen, men kan vel kanskje lage noe snillere ved å blande den ut med Lyle's Golden Syrup fra butikken?

Det er da ikke snakk om kjeft når vi korrigerer hverandre? Jeg er lykkelig for hver eneste feiloppfatning jeg får justert. Når jeg leser innlegg jeg har skrevet tilbake i tid, leser jeg mye tvilsomt. Og det er rimelig sannsynlig at den erfaringa kommer til å gjenta seg om jeg lever og har helsa:) - men det går jo an å håpe at det langsomt blir bedre. Med hjelp fra alle dere andre - sånn som den linken du la ut.

Ser du at noen har skrevet noe du veit er feil eller diskutabelt, bør du si fra - av hensyn til andre. Det er jo noe av poenget med et forum å få presentert og diskutert kunnskap sånn at vi stadig blir litt klokere - og da må vi jo si fra når vi mener det er noe å si fra om.

Så er det noe med måten - og det kan jo hende jeg blir litt prega av yrkesbakgrunnen min noen ganger;).
 
Det er relativt tilfeldig at jeg har fersk erfaring med dette temaet. Den old ale'en var det første forsøket mitt med bruk av treacle. Og så handla jeg inn melasse på nettet for å ha til videre bruk, for jeg så for meg at dette kom jeg kanskje til å gjøre mer av. Det var da jeg blei klar over at de to produktene ikke var helt det samme. Nå angrer jeg litt på melassen, men kan vel kanskje lage noe snillere ved å blande den ut med Lyle's Golden Syrup fra butikken?

Det er da ikke snakk om kjeft når vi korrigerer hverandre? Jeg er lykkelig for hver eneste feiloppfatning jeg får justert. Når jeg leser innlegg jeg har skrevet tilbake i tid, leser jeg mye tvilsomt. Og det er rimelig sannsynlig at den erfaringa kommer til å gjenta seg om jeg lever og har helsa:) - men det går jo an å håpe at det langsomt blir bedre. Med hjelp fra alle dere andre - sånn som den linken du la ut.

Ser du at noen har skrevet noe du veit er feil eller diskutabelt, bør du si fra - av hensyn til andre. Det er jo noe av poenget med et forum å få presentert og diskutert kunnskap sånn at vi stadig blir litt klokere - og da må vi jo si fra når vi mener det er noe å si fra om.

Så er det noe med måten - og det kan jo hende jeg blir litt prega av yrkesbakgrunnen min noen ganger;).
Voksenkjeft fra lektor Berger er på ingen måte ment negativt, selv om jeg ser at det nok kan oppfattes slik av andre.

Det er betimelige korreksjoner, formidlet på en presis, fagmessig og god måte, det må det nesten være for å gjøre meg litt klokere :) . Ikke slutt med voksenkjeft :D
 
Nå har jeg fått black treacle, kraftige saker. Mulig jeg nøyer meg med 2%
men går ut på dato denne måned så hva gjør jeg med resten o_O
 
Jeg var egentlig heller aldri så bekymret for akkurat det der
Spørsmålet er hva jeg skal bruke resten til. Er begrenset hvor mye Old Ale jeg ønsker brygge og ingen planer om christmaspudding i år heller
 
Jeg var egentlig heller aldri så bekymret for akkurat det der
Spørsmålet er hva jeg skal bruke resten til. Er begrenset hvor mye Old Ale jeg ønsker brygge og ingen planer om christmaspudding i år heller
Det der sliter jeg litt med, også:). Googler du "recipes + molasses" (eller treacle) må konklusjonen bli at det neppe er helsemessig forsvarlig å gå inn for å bruke opp et stort lager av stoffet :D.
 
Det der sliter jeg litt med, også:). Googler du "recipes + molasses" (eller treacle) må konklusjonen bli at det neppe er helsemessig forsvarlig å gå inn for å bruke opp et stort lager av stoffet :D.
Treacle er jo ihvertfall språklig beslekta med teriak (og norsk treak), så det er jo den reine panakeia.
 
Tilbake
Topp