Viktste
Norbrygg-medlem
Fra en annen tråd...
Jeg har hatt et par tilfeller hvor jeg ikke helt kan passere bismak på ølet jeg har brygget. Det er vanskelig å ha en sikker mening om hvordan de forskjellige "feilene" smaker bare ut i fra å lese beskrivelser. En Norbrygg ordning for å få andre mere erfarne bryggere til å smake på/utale seg om "dårlig" øl hadde vært utrolig kjekt og nyttig...
Etter to antagelig infiserte øl + ett øl ødelagt av sitronsmak fra gammelt fat (=60 liter øl i dass...) har jeg bestemt meg for å:
-Kaste gjæringsbøtte/gjærlås/hevert og kjøpe nye.
-Krype til korset og adoptere joques anti vaskebørste i gjæringsbøtte strategi.
-Rengjøre ved å legge i bløt i lut.
-Desinfisere med fosforsyre og kokende vann.
-Måle mesk PH under mesking og under begge skyllingene.
-Begynne å justere mesk/kok med salter (fant denne http://www.ezwatercalculator.com/ som jeg synes er litt enklere å bruke enn Palmer's sin...).
joques skrev:En gitt brygger kan kanskje ha åpenbare infeksjoner som gir fenolisk smak, uten at han selv er i stand til å oppdage det. Eller oksidert øl. En gang på NM fikk jeg et PF-øl som bare smakte våt papp. Helt ekstrem oksidering, og bryggeren selv var åpenbart ikke klar over det.
Jeg har hatt et par tilfeller hvor jeg ikke helt kan passere bismak på ølet jeg har brygget. Det er vanskelig å ha en sikker mening om hvordan de forskjellige "feilene" smaker bare ut i fra å lese beskrivelser. En Norbrygg ordning for å få andre mere erfarne bryggere til å smake på/utale seg om "dårlig" øl hadde vært utrolig kjekt og nyttig...
Etter to antagelig infiserte øl + ett øl ødelagt av sitronsmak fra gammelt fat (=60 liter øl i dass...) har jeg bestemt meg for å:
-Kaste gjæringsbøtte/gjærlås/hevert og kjøpe nye.
-Krype til korset og adoptere joques anti vaskebørste i gjæringsbøtte strategi.
-Rengjøre ved å legge i bløt i lut.
-Desinfisere med fosforsyre og kokende vann.
-Måle mesk PH under mesking og under begge skyllingene.
-Begynne å justere mesk/kok med salter (fant denne http://www.ezwatercalculator.com/ som jeg synes er litt enklere å bruke enn Palmer's sin...).