Bourbon Vanilla Porter - innspill ønskes:

Tenkte jeg skulle forsøke meg på Denny Conn sin oppskrift på Bourbon Vanilla Porter. Noen som har forsøkt seg på denne før?

Bourbon Vanilla Imperial Porter ::: 1.079/1.017 (6 Gal)
Grain Bill (70% Efficiency assumed)

13 lb.- 2-Row Pale Malt
2.5 lb. - Munich Malt (15 L)
1.5 lb. - Brown Malt
1 lb. - Crystal Malt (120L)
1/2 lb. - Crystal Malt (40L)
1.25 lb. - Chocolate Malt (edited - Thanks Denny)
Extras :
Kentucky Bourbon (Jim Beam, Knob Creek, etc.)
Real, Whole Vanilla Beans (Extract just won't do)
Oak Chips or Cubes
Hop Schedule (37 IBU)

1 oz - Magnum Hops (60 min)
1/2 oz - E.K. Goldings (10 min)
Yeast

White Labs California Ale Yeast (WLP001) - 1800 ml starter
Mash/Sparge/Boil

Mash at 153° for 60 min.
Sparge as usual
Cool and ferment at about 68° Add Vanilla Beans after primary - rack 7 to 14 days
Add Bourbon at bottling (1 to 1.75 cups - don't overdo this!)
Infuse Bourbon beforehand with Oak Chips/Cubes if you want.
 
Fantastisk! Har en Imperial Stout jeg har tenkt å gjøre AKKURAT det samme med.
Koker 12-14 liter, og deler det opp for å eksperimentere litt.
Kommer gjerne med råd og erfaringer etterhvert som det er framskritt!
 
Tilbake
Topp