Brown ale - gjæring stoppet?

Hei!
Jeg brygget en Brown ale på tirsdag med 1968 Spesial London ale (dato 21. nov). I går stormgjæret det, og i dag er det helt stille. Har hele tiden stått på 20 grader. Er dette normalt eller har det skjært seg? Har ikke brukt denne gjæren før, men synes dette virket mystisk.
Svein Erik  :)
 
Wyeast 1968 (gjæren fra Fullers) er kjent for å jobbe og flokkulere raskt. Den gir ikke så god utgjæring, men er en nydelig gjær om den behandles riktig. Alt høres normalt ut.
 
Takk for innspill. Jeg får leve i håpet enda en stund. Hadde ikke lyst på enda en infeksjon, var derfor kjempe nøye med desinfisering.
Det var en god idé Espen, å lese databladet. Det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg tar den "kjeften"!
Jeg er nokså sikker på at det ikke er lekasje i dunken.
Svein Erik  8)
 

Vedlegg

  • IMG_0893.JPG
    IMG_0893.JPG
    2,3 MB · Sett: 211
Jeg er ganske sikker på at det bare er gjæren som oppfører seg helt normalt.:)
 
Nå etter knappe 2 uker har den gjæret ut til FG på 1012. Hev på litt ekstra malt (for sikkerhets skyld) så den ble sterkere enn planlagt. Trodde den derfor skulle bli fyldigere enn den kjennes ut nå. Men den har likevel et fint Brown preg. Det blir vel en modningssak en tid fremover.

Puh! Jeg trodde en stund det gikk galt!  :)
 
Tilbake
Topp