Bruk av Karamelmalt/Crystalmalt 160 EBC fra Best Malz

Hei alle sammen.

Har kjøpt litt mye karamell/crystalmalt på 160 ebc nylig. Er dette en type jeg kan bruke i en IPA,APA,PA som en spesialmalt (ser at de "fleste" oppskrifter har den på 70-150 EBC) Brygger med en Speidel 20 L så maks malt er 6 kg pr brygg. Hvor mange % av denne karamell/krystallmalten på 160 EBC kan jeg bruke(maks) i de typene jeg nevne over. Eller har jeg tabbet meg ut med og kjøpe denne malten? Med tanke på brygging av IPA,APA,PA som jeg kommer til og brygge mest av alt.  Jeg har også kjøpt CARAHELL 25 ebc fra Weyermann, men den er vel mest riktig til en PA eller?


Jan
 
Du kan eventuellt bruke mindre mängd bara för att kompensera. Men om du vill göra det enkelt för dej kan du ta i bruk beercalc. Progrmmet räknar ut färg/biterhet/ OG/FG m.m. Det är gratis. Du lägger helt enkelt in ebc:n på malten, och du får en indikation på hur mycket du behöver för att nå önskat reslutat.

Här: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi
 
janvad skrev:
Hei alle sammen.

Har kjøpt litt mye karamell/crystalmalt på 160 EBC nylig. Er dette en type jeg kan bruke i en IPA,APA,PA som en spesialmalt (ser at de "fleste" oppskrifter har den på 70-150 EBC) Brygger med en Speidel 20 L så maks malt er 6 kg pr brygg. Hvor mange % av denne karamell/krystallmalten på 160 EBC kan jeg bruke(maks) i de typene jeg nevne over. Eller har jeg tabbet meg ut med og kjøpe denne malten? Med tanke på brygging av IPA,APA,PA som jeg kommer til og brygge mest av alt.  Jeg har også kjøpt CARAHELL 25 EBC fra Weyermann, men den er vel mest riktig til en PA eller?


Jan
mikaellindell skrev:
Du kan eventuellt bruke mindre mängd bara för att kompensera. Men om du vill göra det enkelt för dej kan du ta i bruk beercalc. Progrmmet räknar ut färg/biterhet/ OG/FG m.m. Det är gratis. Du lägger helt enkelt in EBC:n på malten, och du får en indikation på hur mycket du behöver för att nå önskat reslutat.

Här: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi

Det med ebc farge/bitterhet er greit, men jeg tenkte litt mere  på hvilke smak karamell/krystallmalt på 160 EBC gir i forhold til den som er mest brukt en karamell/krystallmalt 70-120 EBC?
 
ok. förstår. Nja, det med smak blir ju svårare att finna någon indikation på. Kanske det mest tillförlitliga är att ta i bruk metoden Trial (and error).  :yes:

lykke til!
 
Tilbake
Topp