Hei!
Jeg har laget ett brygg med maltpose. Det bestod av to bokser Mutons pale malt extract og 200g Münchner-malt. Her fungerte maltposen veldig fint, men i det neste brygget vil jeg bruke mer malt (veldig mye mer tilfredsstillende enn ekstrakt :yes og jeg har ikke helt plass eller kapasitet til å gå over til all grain enda. I oppsettet mitt klarte jeg å holde temperaturen stabil på 65-67*C i kjelen på komfyren i en time så det er mulig å gjøre mesking i kjelen hos meg. Posen jeg har tar sikkert 20-30L (meskepose fra Petit), så det er plass til mer enn nok malt for mine 20L-brygg.
Hvor mye malt er det fornuftig å bruke i maltposen?
Er det kun spesialmalt som er egnet, eller kan jeg bruke basismalt også?
Erik
Jeg har laget ett brygg med maltpose. Det bestod av to bokser Mutons pale malt extract og 200g Münchner-malt. Her fungerte maltposen veldig fint, men i det neste brygget vil jeg bruke mer malt (veldig mye mer tilfredsstillende enn ekstrakt :yes og jeg har ikke helt plass eller kapasitet til å gå over til all grain enda. I oppsettet mitt klarte jeg å holde temperaturen stabil på 65-67*C i kjelen på komfyren i en time så det er mulig å gjøre mesking i kjelen hos meg. Posen jeg har tar sikkert 20-30L (meskepose fra Petit), så det er plass til mer enn nok malt for mine 20L-brygg.
Hvor mye malt er det fornuftig å bruke i maltposen?
Er det kun spesialmalt som er egnet, eller kan jeg bruke basismalt også?
Erik