Bruk av Speise metoden for karbonering

Har sittet og lest litt om Speise metoden for karbonering (helst hveteøl). Noen som har testet denne metoden før?

Her kan du lese litt om det.
http://www.brewersfriend.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=255
 
Er det tilsetting av vørter/maltekstrakt i staden for sukker? I så fall må du vite utgjæringsgraden på sukkerprofilen og ta med det i mengdeberekninga for kva co2-innhold du vil ende opp med.
I utgangspunktet her det vel ikkje så mykje føre seg, bortsett frå et det kan birda med litt ugjærbart i tillegg til det du allereie har i ølet, på ei anna side vil sukkerkarbonering bidra med bortimot berre co2 (og litt alkohol som tynnar ut ølet umerkbart).
 
Siden jeg er en gammel AC/DC fan blir jeg alltid satt ut når noen nevner KISS. Tankene farer mot klein sminke og dårlig pop he he
 
Frodejo skrev:
Har sittet og lest litt om Speise metoden for karbonering (helst hveteøl). Noen som har testet denne metoden før?

Hei, har ikke brukt denne metoden [tilsette speise/gyle/vørter] for karbonering enda, men har brukt det som sk krausening på et par lagere (pils+baltic porter) som skulle få en laang og utelukkende kald gjæring uten tilsyn. Dette for å forsikre at gjæren kvittet seg med all merkbar diacetyl. Har ikke nok erfaring med lagerbrygging til å si at det var dette som gjorde forskjellen, eller om den originale gjæren ville ha klart det på egenhånd. Er uansett særs godt fornøyd med resultatet.

Dersom du har muligheten kunne du kanskje prøve å dele en batch og bruke sukker på en del og speise på en annen?  

btw, her er en kort wiki om krausening/speise-metoden http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Krausening
 
Tilbake
Topp