Er det tilsetting av vørter/maltekstrakt i staden for sukker? I så fall må du vite utgjæringsgraden på sukkerprofilen og ta med det i mengdeberekninga for kva co2-innhold du vil ende opp med.
I utgangspunktet her det vel ikkje så mykje føre seg, bortsett frå et det kan birda med litt ugjærbart i tillegg til det du allereie har i ølet, på ei anna side vil sukkerkarbonering bidra med bortimot berre co2 (og litt alkohol som tynnar ut ølet umerkbart).
Hei, har ikke brukt denne metoden [tilsette speise/gyle/vørter] for karbonering enda, men har brukt det som sk krausening på et par lagere (pils+baltic porter) som skulle få en laang og utelukkende kald gjæring uten tilsyn. Dette for å forsikre at gjæren kvittet seg med all merkbar diacetyl. Har ikke nok erfaring med lagerbrygging til å si at det var dette som gjorde forskjellen, eller om den originale gjæren ville ha klart det på egenhånd. Er uansett særs godt fornøyd med resultatet.
Dersom du har muligheten kunne du kanskje prøve å dele en batch og bruke sukker på en del og speise på en annen?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.