Bruk av tilsetning (xantangummi, m.m.) for å øke skumstabilitet

Jeg lurer på om noen her har erfaring med bruk av ikke-standard tilsetningsstoffer for å øke skumfasthet i øl. Jeg fant denne patenten (US4720389A - Foam-stabilized malt beverage - Google Patents), der de beskriver bruk av en kombinasjon av xantangummi og guargummi for å øke skumstabilitet. Jeg tenkte å prøve dette i neste brygg, men hører gjerne om andre tilsetninger som kan hjelpe til med dette.
 
Nå har jeg gjort som i den ene artikkelen. Brukt 40 ppm av en mix 3-1 av xantangummi og guargummi, i en lett kveikbasert sommerøl. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Skumstabiliteten er god: skummet holder seg litt lenger enn et brygg jeg brukte med samme oppskrift (dog med saflager w-34/70 i stedet for Voss kveik). Jeg er likevel usikker på om jeg kommer til å bruke dette trikset i utstrakt grad, men kanskje jeg kommer til å bruke det i stiler som i utgangspunktet kan ha problemer med skumstabiliteten.
 
Tilbake
Topp