Jeg har hatt litt utfordringer med bacterien lacto-basillus (sånn ca stavning) og jeg lurer på om jeg for å kunne brygge øl med 4,5-5% kanskje skal prøve følgende?
Brygge til en OG rundt 1,06-1,065 . Når denne er ferdig, kok opp en ferdig oppmålt og utregnet mengde vann (og sukker til karbonering ) som jeg tilsetter til et tappekar og deretter etterfyller med det ferdige ølet som da blir "vannet" ut til 4,5-5% styrke og deretter flasket?
Det aner meg at jeg har en liten svikt ett eller annet sted i rutinene mine, for jeg får tydeligvis relativt ofte svake sur-hets hint ved brygging av alkoholsvake øl, så jeg lurer på om dette kan være en løsning?
Hvis jeg har forstått det riktig kan problemet oppstå hvis de dårlige bakteriene får gode vekstvilkår, for eksempel der gjæren ikke har "nok" å gjøre?
Brygge til en OG rundt 1,06-1,065 . Når denne er ferdig, kok opp en ferdig oppmålt og utregnet mengde vann (og sukker til karbonering ) som jeg tilsetter til et tappekar og deretter etterfyller med det ferdige ølet som da blir "vannet" ut til 4,5-5% styrke og deretter flasket?
Det aner meg at jeg har en liten svikt ett eller annet sted i rutinene mine, for jeg får tydeligvis relativt ofte svake sur-hets hint ved brygging av alkoholsvake øl, så jeg lurer på om dette kan være en løsning?
Hvis jeg har forstått det riktig kan problemet oppstå hvis de dårlige bakteriene får gode vekstvilkår, for eksempel der gjæren ikke har "nok" å gjøre?