Hei!
Jeg har to ekstraktbrygg på samvittigheten som har smakt overraskende bra. På en tur over til USA plukket jeg opp noen slike ølsett fra Brooklyn Brew Shop, blant annet Well Made Tripel, som ikke er basert på ekstrakt. I går brygget jeg nevnte Well Made Tripel.
Fulgte oppskriften så langt det gikk. Et problem var kanskje at det var vanskelig å holde tempen mellom 63-68 grader i en hel time mens malten var oppi kjelen. Uansett, det begynte å gjære noe helt voldsomt med nesten en gang jeg tilsatte gjæren (safbrew s33). Ble først litt optimist. Men det varte kun 1 dag og nå plopper det bare 2-3 ganger i gjærlåsen pr minutt. I tillegg så lukter det litt surt når jeg snuser over gjærlåsen. Tenker at det ikke er noe godt tegn men har ikke noe erfaring med å lage øl på denne måten .
Høres kanskje ikke dette litt dårlig ut?
Noen som har erfaring med Well Made Tripel?
Hilsen, Tommy
Jeg har to ekstraktbrygg på samvittigheten som har smakt overraskende bra. På en tur over til USA plukket jeg opp noen slike ølsett fra Brooklyn Brew Shop, blant annet Well Made Tripel, som ikke er basert på ekstrakt. I går brygget jeg nevnte Well Made Tripel.
Fulgte oppskriften så langt det gikk. Et problem var kanskje at det var vanskelig å holde tempen mellom 63-68 grader i en hel time mens malten var oppi kjelen. Uansett, det begynte å gjære noe helt voldsomt med nesten en gang jeg tilsatte gjæren (safbrew s33). Ble først litt optimist. Men det varte kun 1 dag og nå plopper det bare 2-3 ganger i gjærlåsen pr minutt. I tillegg så lukter det litt surt når jeg snuser over gjærlåsen. Tenker at det ikke er noe godt tegn men har ikke noe erfaring med å lage øl på denne måten .
Høres kanskje ikke dette litt dårlig ut?
Noen som har erfaring med Well Made Tripel?
Hilsen, Tommy