ThomasC
Norbrygg-medlem
Som tittelen sier så gikk ikke dagens bryggedag helt etter planen. Vi brygget en stout, der vi ville meske på rundt 68 grader for å få mer restsødme i ølet. Meskinga gikk greit, litt opp og ned på temperaturen men holdt seg for deg meste innenfor det vi ville. Så skulle vi foreta utmesk (har en 3500W induksjonsplate) og vi merket at vørteren ikke ville høyere opp enn 71-72 grader, før hele toppen bare skrudde seg av.. Viser seg at sikringene i huset er for svake til å kjøre toppen.. Så det som skjedde var at malten var i kontakt med vørteren en god stund mer enn vi hadde planlagt. Så vi droppet hele utmesken, og begynte med skylling. Så flyttet vi hele 50 liters gryta oppå komfyren og guffa på alle 4 platene, tok litt tid men begynte omsider å koke. Nå synes jeg selv at den ikke kokte "like mye" som på plata, men allikevel så så man at det var en jevn og rullende kok (om kanskje svakt). Nedkjøling gikk som planlagt.
Så, ifølge Beersmith skulle vi få en OG på 1.061, vi fikk 1.069-1.070 ish. Hvordan i all verden kan vi ha fått så mye høyere verdi enn antatt? Brukte samme mengde malt og vann som er oppgitt i Beersmith.. Noen som kan hjelpe meg til å forstå hva som kan ha gått galt?
Jaja, nå blir det vel et enda søtere øl enn først planlagt, satt den på gjæring med WLP002 som ikke gjærer fullt ner engang.. RDWHAHB?
Så, ifølge Beersmith skulle vi få en OG på 1.061, vi fikk 1.069-1.070 ish. Hvordan i all verden kan vi ha fått så mye høyere verdi enn antatt? Brukte samme mengde malt og vann som er oppgitt i Beersmith.. Noen som kan hjelpe meg til å forstå hva som kan ha gått galt?
Jaja, nå blir det vel et enda søtere øl enn først planlagt, satt den på gjæring med WLP002 som ikke gjærer fullt ner engang.. RDWHAHB?