Tenkte jeg bare ville søke tips og råd i forhold til min fremtidige plan. Jeg har da brygga øl i mange år nå, og kanskje jeg starter opp bryggeri i fremtiden hvis det blir til det. Men nå i første omgang brygger jeg kun til meg selv og venner som er på besøk. Men jeg begynner å bli litt lei av bunngrums og forsiktig håndtering og helling fra flaskene, så jeg har skaffa meg en rustfri varmtvannsbereder av størrelse 80/100 liter sånn ca, og sitter å tenker og planlegger hvordan jeg kan bygge om denne sånn at jeg kan karbonere ølet med ettergjæringsmetoden for så å kjøle ned tanken og tappe på flasker før kjapp korking. Er det noen som har prøvd på dette?
Jeg lurer jo litt på hvor mye trykk en slik tåler, og er dette faktisk gjennomførbart? Har også tenkt på hvor mye trykk gjæring faktisk kan oppnå, for jeg har absolutt ikke tenkt å sprenge meg selv eller huset i fillebiter.... Så hvis jeg skal gjennomføre dette prosjektet, skal det bygges solid trykksikkert, bombesikkert med et annet ord. hehe... Setter mye pris på erfaringer, linker, info, ja hva som helst for å sette meg dypere inn i dette. Jeg har mye erfaring med sveising av all slags typer material og føler jeg har teknisk nok innsikt til å bygge hva jeg enn ønsker.
Overtrykksventil, påfyllings-lokk, eller fylle på ølet i samme ventil som avtappnings-kranen skal være, alt dette må planlegges nøyaktig og mest mulig sikkert og korrekt. Skal jeg sveise noe, eller kun borre og gjenge opp nødvendige hull. Eller tanken har jo et eller to rør allerede, så bruke dette eller disse på en fornuftig måte. Må også ha noen fester sånn at den står stabilt, enten sveise på noen bein eller kanskje bedre med et stativ den passer i. Vil ikke lage svakheter i tanken på noen som helst måte. Tenker å bruke et tomt kjøleskap som er stort nok til å romme tanken noen dager før tapping. Vil enkelte tappe-ventiler være bedre egna enn andre i forhold til skumproduksjon i tappeprossessen?
Jeg lurer jo litt på hvor mye trykk en slik tåler, og er dette faktisk gjennomførbart? Har også tenkt på hvor mye trykk gjæring faktisk kan oppnå, for jeg har absolutt ikke tenkt å sprenge meg selv eller huset i fillebiter.... Så hvis jeg skal gjennomføre dette prosjektet, skal det bygges solid trykksikkert, bombesikkert med et annet ord. hehe... Setter mye pris på erfaringer, linker, info, ja hva som helst for å sette meg dypere inn i dette. Jeg har mye erfaring med sveising av all slags typer material og føler jeg har teknisk nok innsikt til å bygge hva jeg enn ønsker.
Overtrykksventil, påfyllings-lokk, eller fylle på ølet i samme ventil som avtappnings-kranen skal være, alt dette må planlegges nøyaktig og mest mulig sikkert og korrekt. Skal jeg sveise noe, eller kun borre og gjenge opp nødvendige hull. Eller tanken har jo et eller to rør allerede, så bruke dette eller disse på en fornuftig måte. Må også ha noen fester sånn at den står stabilt, enten sveise på noen bein eller kanskje bedre med et stativ den passer i. Vil ikke lage svakheter i tanken på noen som helst måte. Tenker å bruke et tomt kjøleskap som er stort nok til å romme tanken noen dager før tapping. Vil enkelte tappe-ventiler være bedre egna enn andre i forhold til skumproduksjon i tappeprossessen?