Carafa Special 1 "Dehusked" ?

Tim

 
Av en eller annen grunn  ::) har jeg fått med meg denne som jeg er usikker på bruken av.  (800-1000 ebc)
Tenker å brygge et mørkt øl av britisk type, muligens Porter.  Kan denne brukes i denne sammenheng?

Hvilke malt-typer tilsvarer dette på Håndbryg.dk?
 
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 0 liters
OG: 1079
BG: NaN
FG:
Alcohol: 7.9 % by vol.
Colour: 89 EBC (Black)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.5

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 6000 g
Black Malt 1200 EBC 1350 EBC 300 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 300 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Chocolate (dehusked) Malt 900 EBC 300 g

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Northern Brewer 10.5% alpha 25 g 60 minutes
Styrian Golding 3.3% alpha 30 g 30 minutes

Fermentation
Yeast: 1098 British Ale


Prøvde å sette inn denne som chokolate malt, er det helt på jordet?
Føler meg på tynn is her hehe..
 
Carafa er en type sjokolademalt, dehuskedbetyr at skallet er fjernet.
Dette gir en litt mer smooth smak enn tradisjonell black/ chocolat malt, dette siden skallet som gjerne smaker mest brent blir fjernet.
Jeg bruker carafa mest til fargejustering, og i øl der jeg ikke vil ha en for intens smak av spesialmalt.
 
Tilbake
Topp