Chimay Rouge, omtrent sånn?

Har lyst å lage en Trappist som godt kan ligne Chimay Rød så mye om mulig, ser dette greit ut?

4000g Pils Malt
1000g München Malt
200g Carapils
200g Spesial B 350 EBC
200g Abbey  150 EBC
100g Pale Chocholate  625 EBC
200g sukker

Mye rare oppskrifter på nettet, ingen like, så jeg tok litt fra de fleste og endte opp med dette. Innspill?
Målet er å ende opp med ca 20l OG ca 1070. Gjær blir WLP 500 og humle blir vel Styrian Golding og Tettnanger, kanskje Fuggels.
 
Jeg aner ikke hva som skal til for å klone Chimay Rouge, men ville uansett forenklet oppskriften en del. Men! I Brew Like a Monk står det at den har OG 1061 og 7,1% alkohol, fargen er 30 EBC/15L, 19 IBU. Den har pilsner og karamellmalt (type ikke oppgitt), hvetestivelse (antar at flaket hvete vil funke her) og sukker. Gjæren pitches på 20 °C, og temperaturen stiger til 27 eller 28 °C i løpet av fire dager. Du kan godt gjære et par grader lavere selv, siden det er en mindre batch, med lavere trykk på gjæren..
 
Hmmm litt mer research, altså. Tusen takk for innspill! :biersmile:


Sånn, da?

4200g Pils Malt
500g Flaked Wheat
500g Crystall 120 EBC
200g Spesial B 350 EBC
100g Pale Chocholate  625 EBC
200g sukker

Kansje litt mye Crystall?  Gikk ut fra denne:

8.00 lb Pilsner (2 Row) Bel (2.0 SRM) Grain 71.1 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 60L (60.0 SRM) Grain 8.9 %
1.00 lb Wheat Malt, Bel (2.0 SRM) Grain 8.9 %
0.25 lb Special B Malt (180.0 SRM) Grain 2.2 %
0.50 lb Candi Sugar, Amber (75.0 SRM) Sugar 4.4 %
0.50 lb Sugar, Table (Sucrose) (1.0 SRM) Sugar 4.4 %

http://www.homebrewtalk.com/f36/chimay-red-clone-189480/
 
Ok, ser at enkelte har brukt Chocholate Malt i stedet, men dine ord veier tungt, Gahr. Hvor kjøper man sånn sirup?
 
Da blir det sånn:

4100g Pale Malt
500g Flaked Wheat
400g Crystall 120 EBC
200g Spesial B 350 EBC
250g Belgisk kandissyrup
250g sukker

WLP 500, Northern Brewer og Hallertauer humle.
 
Fossdal skrev:
Da blir det sånn:

4100g Pale Malt
500g Flaked Wheat
400g Crystall 120 EBC
200g Spesial B 350 EBC
250g Belgisk kandissyrup
250g sukker

WLP 500, Northern Brewer og Hallertauer humle.

Hvor stor blir denne batchen, og hvor mye og når bruker du av hver humle?
 
20l ferdig brygg, 15g NB på 60, 15g Hallertauer på 5. Forventet OG 1066ish. Kok 60 min, Meske på 65 grader i 60 min. Pitcher på 18 grader og lar det stige til 20. Etter en uke lar jeg det stige til 26-28.
 
Tilbake
Topp