Hei,
Jeg skal sette Cider laget av egne epler.
Jeg har sett litt rundt og ser at bryggselv har ett oppsett på hvordan man kan lage Cider:
https://www.bryggselv.no/blogg/lag-egen-cider-juicemaskin/
Jeg er litt usikker på ang tilsetting av Campden tabelett. Jeg ser at det er potassium metabisulphite mens jeg har gått til anskaffelse av Potassium sorbat. Kan dette brukes i stedet?
Jeg hadde egentlig tenkt på å varme opp eplesaften for desinfisering. Hvorfor er ikke dette nevnt? Er det fordi det gir ett uønsket resultat? Eller er det fullt mulig?
Gjærstoppen jeg har kjøpt tenkte jeg egentlig å bruke etter endt gjæring på fat for at cideren ikke skal bli knusktørr. Jeg regner med at jeg har bortimot 100% gjærbart sukker i eplene jeg har høstet og jeg kommer til å tilsette sukker, hvor mye er jeg enda ikke sikker på enda.
Jeg ble anbefalt å ikke bruke sorbitol eller laktose som søtning da dette gir en litt rar smak på cideren.
Noen som har erfaringer her? Alt hjelper!
Jeg skal sette Cider laget av egne epler.
Jeg har sett litt rundt og ser at bryggselv har ett oppsett på hvordan man kan lage Cider:
https://www.bryggselv.no/blogg/lag-egen-cider-juicemaskin/
Jeg er litt usikker på ang tilsetting av Campden tabelett. Jeg ser at det er potassium metabisulphite mens jeg har gått til anskaffelse av Potassium sorbat. Kan dette brukes i stedet?
Jeg hadde egentlig tenkt på å varme opp eplesaften for desinfisering. Hvorfor er ikke dette nevnt? Er det fordi det gir ett uønsket resultat? Eller er det fullt mulig?
Gjærstoppen jeg har kjøpt tenkte jeg egentlig å bruke etter endt gjæring på fat for at cideren ikke skal bli knusktørr. Jeg regner med at jeg har bortimot 100% gjærbart sukker i eplene jeg har høstet og jeg kommer til å tilsette sukker, hvor mye er jeg enda ikke sikker på enda.
Jeg ble anbefalt å ikke bruke sorbitol eller laktose som søtning da dette gir en litt rar smak på cideren.
Noen som har erfaringer her? Alt hjelper!