1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Bruk prefiks-funksjonen når du oppretter nye poster i dette forumet.
  Fjern notisen
 3. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Til Salgs co2 apparat

En tråd i 'For privatpersoner' startet av jolu, 21 Mai 2019.

 1. jolu

  jolu
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Selger co2 apparat 6 kg, og 10 kg med tralle. 500 kr for 6 kg og 1000 kr for 10 kg . Skrukobling på 10 kg. Apparatene har stigerør. Apparatene er fulle men noen mangler plombering. Har mange. Bilder sendes på forespørsel.Hentes Tinn Austbygd (Telemark).
   
 2. frankh

  frankh
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hvordan er det med godkjenning for bruk til ølbrygging for disse? Mener å huske at det var noe snakk om ikke-godkjente apparater som man etter en viss dato ikke lenger kunne bruke til næringsmiddelformål?

  Bare lurer, altså. Jeg fyllter selv co2 et sted som ikke er offisielt næringsmiddelgodkjent, men som likevel brukes av Bryggerlosjen.
   
 3. jolu

  jolu
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Ikke godkjente apparater er ikke godkjent til kommersiell næringsmiddelformål, men til privat bruk kan folk gjøre som dem vil. Det samme med å fylle ikke næringsmiddelgodkjent gass. Men co2 er co2 og forskjellen er det vel ikke så mange private som bryr seg om. Forskjellen på næringsmiddelgodkjent eller ikke er vel som å sammenligne lufta i byen mot den på fjellet ;-) . Det blir opp til hver enkelt å velge.
   
 4. JAMBO picobryggeri

  JAMBO picobryggeri
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Flosterøen
  Mener det var nevnt i en annen tråd at enkelte fyllestasjoner ikke vil fylle på "ikke næringsmiddelgodkjente beholdere". På grunn av ett eller annet blanding (fett??) på koblinger?????? Vet ikke:confused:
   
 5. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  Det er faktisk ikke lov å gi bort/dele etc øl som ikke er brukt næringsmiddelgodkjent gass i. Konkurranser f.eks. Men hvordan de skal følge opp dette er vel en annen sak.
   
 6. jolu

  jolu
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Dersom hjemmebryggere skal følge alle krav til mattilsynet så er det nok mere enn gassen som er et problem. det er strenge krav til lokaler, utstyr og annet. Hjemmelaget utstyr vil nok være vanskelig å få godkjent, lokaler også. Med det er brygget øl i ganske mange år i verden og har heller ikke hørt om at noen har blitt syke på grunn av co2. Det får bli opp til en selv.
   

Del denne siden