Jeg flasket en Engelsk bitter for 1 uke siden. Gjæren jeg brukte var WLP005 fra en to liters starter. Batchen var et 26 liters maltbrygg med OG 1.044 og FG 1.010. Ølet stod 16 dager på gjæringskaret og da jeg stakk om til flaskekaret mitt ble jeg overrasket over hvor klart ølet var og hvor fast gjærkaka var. Det er til nå den mest flokkulerende gjæren jeg har sett (1 år i gamet). Smakte på ølet før flaskingen og var veldig fornøyd med smaken.
En liten frykt for at det ikke skulle komme nok gjær over på flaskene lurte i bakhodet, men jeg tok sjansen, tilsatte sukker (4,5g pr liter) og flasket i vei. Flaskene har stått ved 20-22 grader i en uke. Da jeg smakte på en av dem i går var den nesten helt dau og det var såvidt litt bunnfall å snakke om. Noen få, små, sammenklumpede gjærpartikler, ikke det vanlige laget med gjær i bunnen. Sukkersøt (relativt) var den også Jeg har alltid fått karbonert øl etter én uke.
Jeg kommer til å vente en stund til, men har egentlig ikke så mye tro på at det lille som finnes av gjær i flaskene kan klare biffen. Noen særlig formeringsevne er det vel ikke snakk om antar jeg.
Har noen erfaringer med å flaske på nytt? Det jeg umiddelbart tenker som løsning er å tømme flaskene tilbake på tappekaret, tilsette litt gjær (aner foreløpig ikke hvor mye) og flaske en gang til. Tenker at det er verdt et forsøk.
En liten frykt for at det ikke skulle komme nok gjær over på flaskene lurte i bakhodet, men jeg tok sjansen, tilsatte sukker (4,5g pr liter) og flasket i vei. Flaskene har stått ved 20-22 grader i en uke. Da jeg smakte på en av dem i går var den nesten helt dau og det var såvidt litt bunnfall å snakke om. Noen få, små, sammenklumpede gjærpartikler, ikke det vanlige laget med gjær i bunnen. Sukkersøt (relativt) var den også Jeg har alltid fått karbonert øl etter én uke.
Jeg kommer til å vente en stund til, men har egentlig ikke så mye tro på at det lille som finnes av gjær i flaskene kan klare biffen. Noen særlig formeringsevne er det vel ikke snakk om antar jeg.
Har noen erfaringer med å flaske på nytt? Det jeg umiddelbart tenker som løsning er å tømme flaskene tilbake på tappekaret, tilsette litt gjær (aner foreløpig ikke hvor mye) og flaske en gang til. Tenker at det er verdt et forsøk.