Hei!
Har noen få brygg på samvittigheten nå og har derfor prøvd meg på et lagerøl, ekstrakt. Ølet er gjæret med undergjær ved ca 13 grader. Alt har gått helt kurant for seg og smaken på ølet ble helt etter min smak og er veldig fornøyd.
Problemet er at jeg ikke får skum eller nok CO₂. Jeg har brukt sukker, ca 6g pr/liter, og dekantert pga bunnfall.
Spørsmålet mitt blir vel egentlig om lagerøl skal skal ettergjæres ved romtemp eller ved 13 grader som jeg har i kjelleren?
Forøvrig vil jeg bare si at jeg synes brygging er en knallhobby og er så langt veldig fornøyd med det ølet jeg brygget. Kan også legge til at ekstrakt er vannvittig mye bedre på smak enn ølsett som var de første bryggene seg satte.
hagobart
Har noen få brygg på samvittigheten nå og har derfor prøvd meg på et lagerøl, ekstrakt. Ølet er gjæret med undergjær ved ca 13 grader. Alt har gått helt kurant for seg og smaken på ølet ble helt etter min smak og er veldig fornøyd.
Problemet er at jeg ikke får skum eller nok CO₂. Jeg har brukt sukker, ca 6g pr/liter, og dekantert pga bunnfall.
Spørsmålet mitt blir vel egentlig om lagerøl skal skal ettergjæres ved romtemp eller ved 13 grader som jeg har i kjelleren?
Forøvrig vil jeg bare si at jeg synes brygging er en knallhobby og er så langt veldig fornøyd med det ølet jeg brygget. Kan også legge til at ekstrakt er vannvittig mye bedre på smak enn ølsett som var de første bryggene seg satte.
hagobart