Heisann! Takker alle som gidder å lese alt dette på forhånd, ble mye tanker på en gang!
Jeg har holdt på med brygging ett års tid nå med mitt biab oppsett, og opplever til stadighet mellom 2-5 liter bunnfall/grums etter gjæringen er ferdig i bøtten, iallefall på ipaene, ikke like mye på brown ales, portere og amber. Regner med noe av dette skyldes mye mat til gjæra i ipaene (OG på 1.070 +/- 0.010). Og muligens mye humlegrums?
må poengtere at ikke alle ølene har så høy OG, og på de er et også mindre bunnfall.
Trenger også tips til klarning, har brukt en halv protafloc tablett pr 25l øl til nå, og ølet er stort sett glassklart i min mening til det som passer hver ølsort, men dette etter å ha vært lagret en stund, ca 1mnd fra flasking, ipaer har tatt mellom 1-2mnd
hørte fra en bryggekompis at glyserin baserte klarningsmidler er kjekt, og kan tilsettes i gjærtanken, dvs etter kjøling, noen som vet noe om dette?
Eneste filtrering jeg foretar fra kjel til gjærtank er grovfiltrering gjennom ett ikke altfor fint dørslag fra ikea, men får ut en neve gress hver gang med det og, og en skog fra ipa brygg. vurderer å anskaffe en enkel pumpe med eller uten filter på ledningen til meskingen og kokingen, både for å få jevnere temperatur og fjernet mye humle rester etc, men ser for meg dette bare vil gå tett og istykker?
Kom også over denne: http://www.olbrygging.no/products/brewers-clarex
kjennskap til bruk av clarex? Glutensvakt øl kan være kjekt til flere jeg kjenner som trenger seg en sup godt glutenfritt øl
Leter fortsatt etter billige og gode corneliusfat på 19liter, enten fra norge eller utlandet!
Jeg har holdt på med brygging ett års tid nå med mitt biab oppsett, og opplever til stadighet mellom 2-5 liter bunnfall/grums etter gjæringen er ferdig i bøtten, iallefall på ipaene, ikke like mye på brown ales, portere og amber. Regner med noe av dette skyldes mye mat til gjæra i ipaene (OG på 1.070 +/- 0.010). Og muligens mye humlegrums?
må poengtere at ikke alle ølene har så høy OG, og på de er et også mindre bunnfall.
Trenger også tips til klarning, har brukt en halv protafloc tablett pr 25l øl til nå, og ølet er stort sett glassklart i min mening til det som passer hver ølsort, men dette etter å ha vært lagret en stund, ca 1mnd fra flasking, ipaer har tatt mellom 1-2mnd
hørte fra en bryggekompis at glyserin baserte klarningsmidler er kjekt, og kan tilsettes i gjærtanken, dvs etter kjøling, noen som vet noe om dette?
Eneste filtrering jeg foretar fra kjel til gjærtank er grovfiltrering gjennom ett ikke altfor fint dørslag fra ikea, men får ut en neve gress hver gang med det og, og en skog fra ipa brygg. vurderer å anskaffe en enkel pumpe med eller uten filter på ledningen til meskingen og kokingen, både for å få jevnere temperatur og fjernet mye humle rester etc, men ser for meg dette bare vil gå tett og istykker?
Kom også over denne: http://www.olbrygging.no/products/brewers-clarex
kjennskap til bruk av clarex? Glutensvakt øl kan være kjekt til flere jeg kjenner som trenger seg en sup godt glutenfritt øl
Leter fortsatt etter billige og gode corneliusfat på 19liter, enten fra norge eller utlandet!