Hallstein
Norbrygg-medlem
Jeg satte en dry stout for ca. 3 uker siden, den har stått på fat i ca. en uke, men jeg tok meg en smaksprøve i dag. Jeg er klar over at den bør lagres mer, men jeg fikk den der smaken jeg kjente igjen fra mild alen jeg brygget for ett halvår siden. Ølet er på en måte dominert av kaffesmak. Smaker faktisk litt som kald kaffe. Det mangler også kropp, og virker like tynn som milden jeg brygga som hadde OG 1.035 og FG 1.011.
Jeg brygger BIAB:
OG : 1.051 FG : 1.013
ABV : 5,1%
UK Pale Ale Malt 3.050 kg 68,2 %
UK Flaked Barley 1.000 kg 22,4 %
UK Roasted Barley 0.420 kg 9,4 %
13g Willamette, 11g Nugget og 10g goldings (resthumle) ved 60min til 34IBU.
Gjæret med Safale-05 ved 20-22 grader i 2 uker.
Mesket ved 65 grader i 60min.
Noen som vet hva som kan være galt / bør jeg eventuelt bare RDWHAHB og håpe den forbedrer seg?
Jeg brygger BIAB:
OG : 1.051 FG : 1.013
ABV : 5,1%
UK Pale Ale Malt 3.050 kg 68,2 %
UK Flaked Barley 1.000 kg 22,4 %
UK Roasted Barley 0.420 kg 9,4 %
13g Willamette, 11g Nugget og 10g goldings (resthumle) ved 60min til 34IBU.
Gjæret med Safale-05 ved 20-22 grader i 2 uker.
Mesket ved 65 grader i 60min.
Noen som vet hva som kan være galt / bør jeg eventuelt bare RDWHAHB og håpe den forbedrer seg?