Hei, jeg så på juleølkalenderen på Max med Ylvis her om dagen og jeg fant ut at jeg skulle prøve meg på en Duvel golden Ale.
Jeg har funnet en oppskrift, men jeg har noen spørsmål angående denne. Link ligger under.
http://www.greatfermentations.com/belgian-golden-strong-recipe/
Spørsmål 1. Simplisity (clear) Belgian candi sirup. Jeg har sett på brygg selv og der har de ikke dette. Går det an å bruke vanlig sukker siste 15 min av kok? Har funnet ut at jeg trenger ca 1 kg for å få riktig OG.
Spørsmål 2: Det står at den skal gjæres på 82F. Noe som jeg har konvertert til ca 27,5C. Jeg har sett på WLP 570 og der står det foretrukket gjæringstemperatur på 20-24 grader. Skal jeg allikevel bruke 27,5 grader?
Spørsmål 3: Det står at jeg skal coldcrashe og lagre på 32F(0 Celsius) i 3 uker før jeg flasker. Får ikke så lavt som 0 Celsius, men jeg har den i et kjøleskap så det går vel greit. Skal den stå med gjærkaka i 3 uker, eller skal jeg coldcrashe i noen dager, stikke om og lagre i 3 uker?
Spørsmål 4: Når jeg legger inn tallene og får riktig OG, så sliter jeg med å få ned FG i Beercalk. Står 73-78% utgjæring på pakken og hvis jeg legger inn dette så ender jeg på FG 1017. Den skal ned i 1007. Trur dere FG går ned til dette ved å bruke to pakker gjær og starte mesk på lav temperatur. Står 55 grader de første 20 min. 64 grader i 60 min og utmesk 78 grader i 15 min.
Spørsmål 5: Dette er en øltype og alkoholprosent jeg ikke har brygget før da jeg har holdt meg til Pale ale og IPA på ca 5%. Etter det jeg forstår så kan denne være litt tåkete og ikke så veldig god to uker etter den er flasket. Den blir bedre ved lagring. Hvor lenge kan en slik type øl lagres. Når trur dere den er på det beste? 3-4 mnd 6 mnd 1 år? Tenkte jeg skulle brygge denne over nyttår og satser på at den er god til jul 2019.
Spørsmål 6: Det står Belgian pilsner malt. På bryggselv har de best pilsner malt. Har dette noe å si?
Spørsmål 7: Dette står det ikke no om, men for å få riktig IBU er det Tinseth som gjelder?
Jeg har funnet en oppskrift, men jeg har noen spørsmål angående denne. Link ligger under.
http://www.greatfermentations.com/belgian-golden-strong-recipe/
Spørsmål 1. Simplisity (clear) Belgian candi sirup. Jeg har sett på brygg selv og der har de ikke dette. Går det an å bruke vanlig sukker siste 15 min av kok? Har funnet ut at jeg trenger ca 1 kg for å få riktig OG.
Spørsmål 2: Det står at den skal gjæres på 82F. Noe som jeg har konvertert til ca 27,5C. Jeg har sett på WLP 570 og der står det foretrukket gjæringstemperatur på 20-24 grader. Skal jeg allikevel bruke 27,5 grader?
Spørsmål 3: Det står at jeg skal coldcrashe og lagre på 32F(0 Celsius) i 3 uker før jeg flasker. Får ikke så lavt som 0 Celsius, men jeg har den i et kjøleskap så det går vel greit. Skal den stå med gjærkaka i 3 uker, eller skal jeg coldcrashe i noen dager, stikke om og lagre i 3 uker?
Spørsmål 4: Når jeg legger inn tallene og får riktig OG, så sliter jeg med å få ned FG i Beercalk. Står 73-78% utgjæring på pakken og hvis jeg legger inn dette så ender jeg på FG 1017. Den skal ned i 1007. Trur dere FG går ned til dette ved å bruke to pakker gjær og starte mesk på lav temperatur. Står 55 grader de første 20 min. 64 grader i 60 min og utmesk 78 grader i 15 min.
Spørsmål 5: Dette er en øltype og alkoholprosent jeg ikke har brygget før da jeg har holdt meg til Pale ale og IPA på ca 5%. Etter det jeg forstår så kan denne være litt tåkete og ikke så veldig god to uker etter den er flasket. Den blir bedre ved lagring. Hvor lenge kan en slik type øl lagres. Når trur dere den er på det beste? 3-4 mnd 6 mnd 1 år? Tenkte jeg skulle brygge denne over nyttår og satser på at den er god til jul 2019.
Spørsmål 6: Det står Belgian pilsner malt. På bryggselv har de best pilsner malt. Har dette noe å si?
Spørsmål 7: Dette står det ikke no om, men for å få riktig IBU er det Tinseth som gjelder?
Sist redigert: